Small preview image

AGEIA meddelade nyligen att man funnit en tillverkningspartner till deras fysikprocessor PhysX (PPU) i storföretaget ASUS och nu har man även gått ut med riktpriser på de instickskort man kommer att sälja baserade på den kommande kretsen. Kort med AGEIA PhysX processorn kommer börja produceras under tredje kvartalet 2005 och man väntar sig att få produkter på butikshyllorna under fjärde kvartalet 2005 till ett pris på mellan 249 till 299 dollar. För oss i Sverige blir det förmodligen ett pris på runt 2500-3000 kronor med tanke på de högre elektronikkostnaderna i vårt avlånga land.



Detta alltså för ett instickskort som långt ifrån är en nödvändighet och till en början kommer ha relativt dåligt mjukvarustöd. I vår senaste rapportering av PhysX var vi mycket positiva till de effekter en dedikerad fysikprocessor kan ge oss, något vi fortfarande är. Men med ett pris på närmare 3000 kronor känns det verkligen som att tekniken måste leva upp till sina hype och mer därtill för att vi ska vara beredda att betala dessa summor. Med tanke på att man får ett riktigt kraftfullt grafikkort för samma peng.


Nu återstår det att se vilken effekt AGEIAs PhysX processor kan få på spel, det positiva med de höga priserna är att tekniken borde ha god potential när man tror sig kunna sälja instickskorten för dessa pengar.


Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments