Adobe Flash må vara dödsdömt men bjuds ändå på en sista uppdatering innan dödsdatumet vid årets slut. I samma veva har vi speltiteln Star Citizen som nu implementerat fullt stöd för Tobiis ögonspårningsteknik.

Adobe Flash har sedan en tid tillbaka haft ett dödsdatum. Nu har den sista uppdateringen någonsin för programmet som når konsumenter utanför kontinentala Kina börjat rullas ut. Speltiteln Star Citizen har även den fått sig en uppdatering. Denna gång i form av stöd för ögonspårning för den som vill flyga rymdskepp med lite mer spejsade tekniker.

 

Flash

Adobe Flash får sin sista uppdatering

Den 8 december började den senaste uppdateringen till Adobe Flash att skickas ut. Detta blir den absolut sista uppdateringen som blir tillgänglig utanför kontinentala Kina. Efter den 31 december kommer Flash anses vara dött från Adobes sida.

Läs mer hos Kitguru.

 

Star Citizen

Star Citizen uppdateras med ögonspårning

Det råder många skilda åsikter kring speltiteln Star Citizen. Detta verkar dock inte röra utvecklarna Cloud Imperium Games i ryggen och utvecklingen fortskrider sakta men säkert. Nu har spelet implementerats med fullt stöd för Tobii ögonspårning. Något Chris Roberts menar ska kunna ta flygupplevelserna till en ny nivå.

Läs mer hos Hexus.

 

Huawei testade AI-system med ”uigur-alarm”

Veckans skandal kommer från Huawei. Företaget publicerat skandalen på sin egen hemsida, vilket avslöjades av The Washington Post. I en rapport om ett test som företaget genomförde år 2018, beskrivs hur ett system för ansiktsigenkänning kan identifiera personer från den diskriminerade religiösa minoritetsgruppen uigurer. Vad som beskrivs som ”uigur-alarm” implementerades för att kunna varna myndigheter. Komponenter från Nvidia användes i testet men det är inte känt att företaget kände till kretsarnas användningsområde.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.se.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid