Small preview image

Dell fortsätter att sippra ut uppgifter om sin supertunna dator Adamo XPS. Nu har PC-tillverkaren visat upp sin nya modell på nytt och denna gång avslöjat hur den mystiska skärmutfällningen verkligen fungerar. Genom en värmekänslig list på ovansidan av datorn lösgör man tangentbordsdelen som mer eller mindre viks ut under datorn. Det var en design vi kunde gissa oss till från Dells senaste profilbilder, men som ändå kändes lite väl udda.



Men nu har man bekräftat att datorn, väl utvikt, vilar på baksidan av skärmkanten och nedre kanten av tangentbordssatsen. En bild förklarar detta betydligt bättre än ord.



Designen är minst sagt udda och är förmodligen framtvingad i jakten på millimetrar att skala av från datorns profil. Datorn ska den udda designen till trots kännas stabil, enligt de som redan fått känna på den. Men det känns kanske inte som en optimal design för att sitta och jobba lite med datorn i knät. Ett slutgiltig omdöme för detta får vi dock vänta på.


Dell har lyckats pressa in en strömsnål CULV-processor från Intel men mer detaljer kring komponentvalet har man inte avslöjat. Vi har varit lite oroliga för just processorvalet då Dell varit tystlåtna kring XPS specifikationer, en Atom-processor i en dator för över 20 000 SEK hade varit en riktig parodi. Goda nyheter är annars att batteriet ser ut att bli utbytbart.



Ett kuvert eller en dator?


Källa: Laptopmag

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid