Efter en läcka angående kommande innehåll till Call of Duty: Modern Warfare har Activision nu gett sig ut på krigsstigen för att försöka få personuppgifterna till den person som ska ha läckt informationen på forumet Reddit.

Speltiteln Call of Duty: Modern Warfare har under en längre tid ryktats få ett nytt spelläge. Detta i samma battle royale-anda som varit omåttligt populärt de senaste åren. Trots att Activision i skrivande stund inte har avtäckt det kommande innehållet har flera läckor pekat mot att det kommer att anlända inom kort.

En av dessa läckor dök upp på forumet Reddit där en användare vid namn Assyrian2410 lade upp en länk till vad som till synes var en marknadsföringsbild för spelläget. Bilden inkluderade en bild på det nya spelbara området tillsammans med fordon och karaktären från spelet samt texten ”Modern Warfare: Warzone”.

Efter att denna bild började cirkulera online har Activision lämnat in en stämningsansökan mot Reddit för att få tag på användarens personuppgifter. Detta tillsammans med en rad upphovsrättsklagomål till personer som delat bilden via Twitter och andra delar av Reddit.

Modern Warfare

Enligt Eurogamer ska Reddit ha till den 29 februari att lämna över personuppgifterna för Assyrian2410 till Activision. Huruvida detta kommer att ske återstår dock att se. Under 2019 lämnades en liknande ansökan in mot Reddit och amerikansk domstol ska då ha bestämt att vem som helst från vart som helst kan förlita sig på rätten till anonym yttrandefrihet på Reddit. Detta då forumet är en amerikansk plattform och således täcks av det första tillägget i den amerikanska grundlagen.

Klart står dock att Activision inte är nöjda över läckan angående Modern Warfares kommande innehåll och har valt ett aggressivt ställningstagande när det kommer till att hantera situationen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid