Acer spänner på bildskärms-musklerna under årets Computex-mässa och avslöjar flera intressanta modeller. Två skärmar sticker dock ut lite extra bland deras montrar, Predator X34 och Z35. Den första är en 34-tums välvd IPS-skärm med Nvidia-G-sync i bildformatet 21:9. Den andra en 35-tums välvd VA-skärm även den med G-sync och 21:9.

Acer Predator X34 är en skärm som riktar sig mot de som inte vill kompromissa mellan olika bildskärmsegenskaper. Med en IPS-panel kapabel att leverera mellan 75 och 100 Hertz och det allt mer vanliga bildformatet 21:9 är det i sig en spännande skärm för alla användare. Lägg sedan på Nvidias teknik för variabel uppdateringsfrekvens, G-Sync, så har du en skärm som på pappret har det bästa av flera världar. Upplösningen landar på behagliga 3 440 x 1 440 pixlar och panelen är välvd, vilket ska leda till en mer inslutande känsla när man till exempel spelar eller tittar på film.

Byggmässigt verkar Acer köra hårt på det avskalade och nästan lite futuristiska utseendet, särskilt när det kommer till skärmfoten. Vid en snabb överblick av designen finner vi dock en sak att klaga på, plasten de har valt att använda är av en glansig variant och på baksidan buktar den in vid en minimal tryckning.  Trots detta ser Predator X34 ut att bli en riktigt intressant utmanare bland den nya vågen av ultrabreda gamingskärmarna. 

Acer Predator X34 ska enligt uppgifter lanseras i början på årets tredje kvartal med en prissumma på om kring 10 000 kronor.

Acer Predator Z35

Även Acer Predator Z35 fanns bland montrarna, skärmen som avslöjades i April detta året är en välvd 35-tummare med VA-panel i 21:9-formatet, Nvidia G-sync, en upplösning på 2 560 x 1 080 och uppdateringsfrekvens upp till 144 Hertz. Även här använder man det som verkar bli den utmärkande designen för Acer:s Predator-serie – avskalat med futuristiska inslag och ironiskt nog bättre byggkvalité än på dyrare modellen X34.

Acer Predator Z35 väntas lanseras sent under årets andra kvartal eller tidigt under årets tredje kvartal. Några prisuppgifter känns inte till.

Läs mer från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid