acer_new_monitors

Acer har presenterat sin nya generation skrivbordsskärmar i form av två nya modeller som båda rör mot högre pixeltäthet, tunnare ramar och snabbare gränssnitt. De nya skärmarna H257HU och S277HK kommer i läckra metallchassin och får stöd för den nya HDMI 2.0-standarden.

Under sommaren och årets IFA-mässa har vi fått se något av en renässans på skärmmarknaden, med billigare 4K-skärmar ute i handeln och nya spännande tekniker som Nvidia G-Sync och AMD Freesync. Skrivbordsskärmar har äntligen börjat röra sig mot de högre pixeltätheter vi idag tar för givet på mobilmarknaden, samtidigt som större och bättre paneler faller i pris.

27in

Acer har nu visat upp två nya skärmar som kommer lanseras under årets fjärde kvartal. Båda två har en slimmad design i metallfinish samt inbyggt virtuellt DTS-surroundljud. Båda modellerna har även IPS-paneler med antiflimmersystem för att vara mindre påfrestande för ögonen.

25in

Den billigaste av de två heter H257HU, som blir en 25-tumsmodell med en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar. Dess storebror heter S277HK och får en 27-tumspanel med 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar, med en snarlik design förutom den något oortodoxt designade skärmfoten.

back

Förutom den slimmade designen och de högupplösta panelerna kan Acer även skryta med att bli tidigt ute med HDMI 2.0. Det innebär att 27-tummare S277HK kan ta emot 4K-upplösning i 60 hertz från HDMI-enheter med stöd för den nya standarden. Båda modellerna har utöver HDMI-ingången även varsin Displayport och DVI, samt en inbyggd USB-hub.

Lanseringen sker i fjärde kvartalet, men det finns ännu inga uppgifter om vad de kommer kosta. Av allt att döma kommer det dock röra sig om påkostade premiummodeller, med prissättning därefter.

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MarquzzNiklas JanssonHenrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Ganska frän design

Niklas Jansson
Gäst
Niklas Jansson

Nu börjar de hända grejer, får man bara se till att nästa dator man bygger ihop klarar av att driva 4K

Marquzz
Medlem
Marquzz

Ohh, 25″ och 1440, mycket intressant