På IFA-mässan i Berlin har Acer just introducerat en ny bärbar dator som tar extrem prestanda till sin topp. Predator 15 och 17 erbjuder imponerande specifikationer i ett gediget skal. Vi har tagit en titt på den större modellen som har en optisk läsare som intressant nog kan ersättas av en extra fläkt som kan göra datorns interna komponenter lite kallare än normalt.

Extrema datorer är alltid intressanta, även om de inte alltid är praktiska. Acer har nu introducerat en ny bärbar dator som är minst sagt extrem. Datorn fångade vårt intresse när vi såg att den använde en typ av modulär design. Predator 17, som datorn kallas, använder sig nämligen av en optisk läsare som kan ersättas med en annan komponent – som gör datorn minst sagt unik.

När kylning är viktigast

Istället för att använda en optisk läsare kan kunder köpa en extra liten fläkt som kan installeras i datorn för att kyla systemet ytterligare och låta de interna komponenterna köras under lite lägre temperaturer. Skillnaden i temperatur sägs vara nio procent, även om det är högst oklart vad det innebär. (Om temperaturen sänks med 100 procent, är vi nere vid den absoluta nollpunkten då?) Acer påstår i alla fall att komponenterna kyls ner avsevärt och att användare kommer att märka skillnad.

Skylake under huven

Det är inga svaga komponenter som ska kylas ner heller. Innanför skalet finns en Intel Core i7-processor från Skylake-familjen, 6700HQ för att vara specifik. Processorn får assistans av upp till 32 gigabyte arbetsminne och upp till 512 gigabyte SSD-baserat lagringsutrymme. För grafik finns en Nvidia Geforce GTX 980M-krets som bör kunna driva de flesta spel i skärmens Full HD-upplösning.

Vi vet inte exakt när Predator 17 kommer att lanseras eller vad den kommer att kosta men med tanke på att den europeiska prissättningen för den billigaste modellen ligger på runt 1 800 Euro känns det som ett pris strax under 20 000 kronor är rimligt för svenska butiker.

Läs mer om IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid