Acer fortsätter att satsa marknaden för gamingskärmar och tillkännager nu en ny 27 tums modell som med namnet XG270HU kommer med flera trevliga finesser. Förutom minimala skärmkanter har Acer laddat skärmen med stöd för både 144 hertz uppdateringsfrekvens och AMD Freesync för bästa möjliga flyt i spel.

Acer XG270HU utrustas med en 27 tum stor bildpanel som erbjuder en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar. Acer deklarerar inte vilken sorts skärmpanel det handlar om men troligtvis är det en TN-modell då tillverkaren stoltserar med riktigt rapp responstid på 1 millisekund. 

Förutom snabb responstid har panelen även en rejält hög uppdateringsfrekvens på 144 hertz och Acer matchar detta med stöd för AMD Freesync som ska ge bästa möjliga flyt i spel tillsammans med AMD:s Radeon R-familj av grafikkort.

Det som gör skärmen unik på marknaden ska enligt Acer vara dess design. XG270HU är första gamingskärmen utrustad med en så kallad kant-till-kant ramlös design där skärmkanterna på kortsidorna och övre långsidan är mer eller mindre obefintliga. En designlösning som ska ge bättre inlevelse och även förbättra skärmens användningsområde i en flerskärmskonfiguration.’

Acer_XG270HU_01

Acer utrustar sin snabba spelskärm med anslutningar för HDMI 2.0, Disaplayport 1.2, dual-link DVI och stereohögtalare på 2 watt vardera. Andra noterbara funktioner är en matt skärmpanel för mindre reflektioner samt teknik för att minimera skärmens flimmer samt filter för att reducera ögonens exponering av blått ljus.

Acer XG270HU ska duyka upp i svenska butiker i början av mars månad och får då en prislapp på 4 990 kronor inklusive moms.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid