predator

Idag höll Acer en stor presskonferens i New York med nyheter i hela sitt produktsortiment. Bland de närmare 40 nya produkter som visats upp på scen har vi fått se den nya produktserien Predator, där vi hittar bland annat en ny stationär dator, kraftfulla bärbara spelmaskiner, en G-Sync-skärm och en surfplatta.

Under sin presskonferens i New York ringade Acer in hur PC-marknaden inte är utdöende, men istället blir mer nischad. På konsumentsidan är det gaming som vuxit som mest de senaste åren, med mer fokus på e-sport och ett allt större intresse hos allmänheten för en hobby som tidigare var betydligt mer avgränsad.

Likt flera av sina konkurrenter bygger Acers utökade gaming-satsning på att ta fram och bygga upp sitt eget varumärke, lite mer avskilt från övriga konsumentprodukter (analogt till Asus ROG- och Strix-produkter eller Gigabyte Auros och Aivia). Den nya serien kallas Predator och innefattar än så länge fyra olika produktkategorier.

Predator som stationär dator

Först ut är en ny stationär dator som än så länge bara går under namnet Predator. Tyvärr vet vi än så länge inte mycket om själva hårdvaran – Acer menar att maskinen kommer bli riktigt kraftfull, men vi har inte fått veta någonting om vare sig processoralternativen eller vilka grafikkretsar som kommer användas.

20150423_181214

Däremot slår Acer ett stort slag för sin rymdskeppsliknande chassidesign, med ventiler och en vävliknande yta på höger och vänster sida. Mer information utlovas under tredje och fjärde kvartalet.

Predator som bärbar dator

Motsvarigheten på den bärbara sidan kommer i form av två bärbara datorer på 15 respektive 17 tum. Även här är Acer sparsamma med detaljerna om vad som döljer sin innanför skalet, utöver löftet om ”väldigt kraftfulla processorer” som kommer dra nytta av den väl tilltagna ventilationslösningen som dominerar datorns bakre del.

20150423_180754

De bärbara Predator-datorerna får en uppsättning programmerbara makroknappar och en kraftfull ljudlösning med inbyggd subwoofer på undersidan. Där finns också enkelt åtkomliga luckor för att uppgradera lagring och minne vid behov. Likt den stationära Predator kommer den bärbara serien beskrivas i mer detalj närmare lanseringen under årets andra hälft.

Predator Z35 – ultrabred gamingskärm med variabel uppdateringsfrekvens

Som komplement till sin statinära speldator visar Acer upp en ny gamingskärm kallad Predator Z35. Medan Acer redan har flera spelinriktade skärmar med variabel uppdateringsfrekvens via både G-Sync och Freesync kommer Z35 få ett ännu större gamingfokus med design därefter – här gäller ett rymdskeppsliknande designmantra som är tänkt att matcha de stationära och bärbara datorerna under samma varumärke.

20150423_180803

Skärmen har stöd för Nvidia G-Sync för att matcha uppdateringsfrekvensen med bildfrekvensen på grafikkortet. Acer har här satsat på det breda 21:9-formatet med 2 560 x 1 080 pixlar på en 35 tum stor välvd panel med 144 hertz uppdateringsfrekvens. Den upplösningen känns tyvärr lite låg för den här storleken och det här formatet och bilden känns inte i närheten lika skarp som på 1440p-paneler i samma storleksklass. Vi bör få veta mer om skärmen framåt hösten.

Predator Tablet

Sist – och minst – visar Acer också upp en surfplatta med fokus på gaming, Predator Tablet, och här är det lätt att dra en del paralleller till Nvidias tabletsatsning Tegra Note och Shield Tablet.

20150423_173430 20150423_180906

Vi får inte veta namnet på systemkretsen som används eller ens själva klämma på plattan, men bland de flaggskeppsfinesser som presenteras hittar vi fyra högtalare på framsidan för virtuellt surroundljud och en vibrationsmotor som ska kunna användas i spel. Återigen: fler detaljer först under hösten.

Uppdatering: Efter att ha tillämpat lite valpögon fick vi faktiskt själva klämma lite på Predator Tablet. Demoenheten är däremot inte funktionell, så vi kan fortfarande inte utröna särskilt mycket om hårdvaran. Galleri följer.

Inga priser har ännu offentliggjorts för någon produkt i Predator-serien.

Vi är på plats på presskonferensen i New York och kommer uppdatera med fler nyheter i Acers sortiment inom kort. Håll utkik på Nordichardware.se och via sociala medier för fler uppdateringar.

Relaterade artiklar

Acer visar nya skärmar med tunna skärmramar och HDMI 2.0

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid