Acer har nu släppt en ny serie i deras TimelineX-serie som är en serie bärbara med ultratunn design och lång batteritid, någonting företaget började med i samband med Intels första CULV-processorer. De nya modellerna 3830T, 4830T och 5830T kommer utrustad med Sandy Bridge och utlovar batteritid på över 9 timmar.

Aspire_TimelineX_Sandy_Bridge1

Det fullständiga namnet för de nya datorerna är Acer Aspire TimelineX, följt av 3830T, 4830T och 5830T som kommer med en 13.3″, 14″ respektive 15.6″ skärm som samtliga har upplösningen 1366×768 och LED-bakgrundsbelysning.

Acers uppdaterade TimelineX kommer utrustad med en Sandy Bridge-processor, exakt vilka modeller framgår inte men enligt de tidiga listningarna på prisjakt handlar det om tvåkärniga processorer med Intel HyperThreading, upp till 8 GB DDR3, upp till 750GB HDD alternativt en 120GB SSD, DVD-brännare och Intels egna HD3000-grafik där man även kan välja till en diskret lösning från GeForce 500M-serien i form av GeForce 540M.

 

Aspire_TimelineX_Sandy_Bridge2 Aspire_TimelineX_Sandy_Bridge3

Andra specifikationer är en kortläsare, Gigabit Ethernet-ingång, 802.11 WiFi, 1.3 megapixel kamera, valfri Bluetooth 3.0 och Windows 7 Home Premium 64-bit. Enligt Acer får samtliga Aspire TimelineX modeller 3830T, 4830T och 5830T priset 6 500 kr och uppåt beroende på konfiguration.

Källa: TCMagazine

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
birger72Peter BlomthisMean MachineJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Redibo
Medlem
Redibo

Nu är det väl ändå så att de datorerna som har diskret grafiklösning betecknas som X830TG, och dessa har redan börjat säljas, t.ex. hos Inet. De är dessutom bestyckade med Geforce 540M och inget annat. T-modellerna har Intels inbyggda HD3000. Detta förutsatt att de följer de förra X820-seriens namnsättning. Kan tillägga att X830-modellerna kostar ca. 8000 kr.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag förstår inte riktigt varför touchpaden alltid är så långt till vänster. Det borde inte vara omöjligt att flytta den så den inte ligger vid space-tangenten, tycker jag.

this
Medlem
this

[quote name=”Mean Machine”]Jag förstår inte riktigt varför touchpaden alltid är så långt till vänster. Det borde inte vara omöjligt att flytta den så den inte ligger vid space-tangenten, tycker jag.[/quote]
Fattar inte heller, de flesta är väl ändå högerhänta dessutom. Blir ju en helt sne arbetsposition.

Peter Blom
Medlem

[quote name=”Mean Machine”]Jag förstår inte riktigt varför touchpaden alltid är så långt till vänster. Det borde inte vara omöjligt att flytta den så den inte ligger vid space-tangenten, tycker jag.[/quote] Jag vet inte riktigt heller, men jag har en gissning iaf, att man inte ska behöva flytta armbågen. Från tgb’t till musplattan så blir det mer en vridning av högerarmen istället för att man ska flytta armbågen bakåt. Upplevt det ibland som ett problem om man sitter där det är trångt på ett tåg/bil/buss att det blir struligt om man har laptopen i knät t.ex, finns inte alltid plats att… Läs hela »

birger72
Medlem
birger72

Observera att 3830 saknar optisk läsare (tack och lov)