Acer väljer att anamma Intels koncept med minidatorn NUC på ett något annorlunda sätt. Revo Build är som namnet antyder en dator du själv kan bygga på och uppgradera med separata chassimoduler. Bland annat flera lagringsenheter, en modul med miniprojektor eller varför inte en modul med stöd för trådlös laddning.

Acer Revo Build består i grunden av en liten minidator som med måtten 125 x 125 millimeter kan liknas vid den modulära Android-telefonen Project Ara. Den kompakta minidatorn kan nämligen uppgraderas och utökas med separata moduler som innehåller allt från extra lagringsenheter till projektorer och högtalare.

Acer lanserar Revo Build med två separata extramoduler där man under huvudenheten kan docka en extra modul med dedikerad grafikkrets. Gränssnittet som används är PCI Express 3.0 och det ska finnas en uppsjö av olika grafikkretsar från både AMD och Nvidia på menyn. Acer kan inte bekräfta exakt vilka kretsar det handlar om men högst troligt någon form av mobila varianter.

Byggs likt legoklossar

Ovanpå Revo Build kan användare bygga ut med externa hårddiskar som i matchande moduler kommer att husera upp till 1 terabyte extra lagringsutrymme. Modulerna kommunicerar med USB-gränssnitt och kan installeras eller bytas ut under drift. Genom USB-gränssnittet och de pogo-pins som Acer använder sig av som kontaktdon kommer det även dyka upp moduler med dedikerade högtalare, picoprojektor och trådlös laddning. Ett system som kan liknas vid byggklossarna Lego där modulerna staplas på varandra men här även kommunicerar med huvuddatorn.

Acer Revo Build kommer att rikta sig främst mot budgetinriktade konsumenter med priser som startar runt 1 500 till 2 000 kronor med Intel Celeron-processorer under huven. Datorn kommer även komma med Pentium-processorer och troligtvis framöver även kraftfullare Core i-processorer med Intels Skylake-arkitektur.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
_AnKaN_Anton KarmehedSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Snygg skjorta, Anton.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Ström? Extra gpu, projektor och lagring.. allt på basenhetens försörjning.. eller är det en extra kontakt för ström i videoklippet (2:11, syns bakom en sladd när basenheten lyfts)?