Acer Predator Z301CT är en ultrabred gamingskärm som med en 30-tum stor välvd skärm är den första i sitt slag att integrera ögonspårningstekniken Tobii.

I samband med att Acers kommande skärm vunnit Innovation award inför CES 2017 avslöjar nu tillverkaren tidiga detaljer om modellen. Predator Z301CT är inte den första gamingskärmen eller produkten på marknaden med stöd för Tobii. Den svenska ögonspårningstekniken finns sedan tidigare i både bärbara datorer och skärmar. Tekniken som gör det möjligt att styra i spel med hjälp av ögonrörelser har dock tidigare varit begränsad i sin implementering. Tobiis första generations ögonspårningssensor har inte varit kapabel att fånga upp ögonrörelser på en skärm större än 27 tum.

Första ultrabreda skärmen med Tobii-teknik

Med Predator Z301CT visar Acer och Tobii hur man vidareutvecklat tekniken. Det är den första 30-tum stora och ultrabreda skärmen som kommer med ögonspårningsteknik integrerad. Skärmens 30-tums panel har en upplösning på 2 560 x 1 080 pixlar och en kraftig kurvatur på 1800R. Skärmen stödjer Nvidia G-sync och är kapabel att nå hela 200 hertz uppdateringsfrekvens.

Acer Predator Z301CT
Acer Predator Z301CT

Medan Acer inte avslöjat exakt vad det handlar om för skärmpanel är det troligtvis en TN eller AMVA-panel. Betraktningsvinklarna spikas till 178/178° och responstiden ska mätas till 4 millisekunder.

Acer Predator Z301CT kommer med HDMI, Displayport samt fem stycken USB 3.0-anslutningar. Skärmen har även integrerade högtalare på 2 watt och använder sig av Acers klassiska rödsvarta Predator-färgtema. Skärmen ska börja säljas i februari nästa år men till vilken prislapp är oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Erikkarlssonpåtaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Spännande men när kommer man pressa priserna på +120Hz skärmar? Känns som marknaden vägrar pressa priserna eller är det så att kostnaden för att producera +120hz är allt för dyr?

Erik
Gäst
Erik

Jag kunde nog inte designa en fulare fot även om jag försökte