Acer Predator X35 vänder oss ryggen – Var är alla HDR-skärmar?

Det sägs att fint folk alltid kommer sent.

4

Under IFA 2017 tar vi oss ännu en gång en titt på Acer Predator X35, men det vi ser gör oss både förbryllade och vi ställer oss frågan: var är alla HDR-skärmar?

Tidigare under året på Computex-mässan så testade vi kommande Acer Predator X35, skärmen kommer med en bildyta på 35 tum, en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar, en uppdateringsfrekvens på 200 Hertz (Hz), en responstid på 4 millisekunder, samt stöd för HDR och G-Sync.
Dock när vi under IFA 2017 spanar in skärmen än en gång så möts vi helt enkelt av en avstängd skärm med dess baksida vänd mot oss.

När vi får se skärmen uppställd på detta viset så ställer vi oss frågan: Varför?
Visserligen har både Acer och Asus försenat lanseringarna av sina kommande värstingskärmar, men varför dröjer den nya generationens skärmar egentligen?

Acers representanter ger inte mycket mer än kryptiska svar på våra frågor, men av det vi lyckas luska fram så verkar det inte vara några problem med panelerna i skärmarna, utan det är svårare än både Acer och Asus trott att få dessa nya skärmar med HDR och ny typ av belysning att fungera felfritt med dagens grafikkort och G-Sync.

Predator X35 ska dock dyka upp i butik framåt slutet av 2017, Predator X27 som liknar X35 på flera sätt men som är en 27 tum stor skärm med 4K-upplösning kommer dessvärre att dröja och förväntas just nu lanseras någon gång under början av 2018.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JBAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Tre tips för att få bättre videoklipp:

1. Använd stativ
2. Stå still (om stativ inte finns att tillgå)
3. Använd inte zoom mer än i nödfall

Anton Karmehed
Admin

Tack för inputen Daniel, det är givetvis vettiga tips i en kontrollerad miljö. På en mässa där man bokstavligen brottas med andra journalister och där golven sviktar när folk går runt stativet är det lite svårare att sätta i praktik 🙂
Men det är en ny konstellation i produktionen plus att postnord inte lyckades leverera våra GH5-kameror så vi får göra det bästa av det. 😛

Medlem

Jo kan förstå att det kan vara problematiskt med stativ därav punkt 2. Men tack för att ni är där och rapporterar. 🙂

JB
Medlem
JB

Tips 1b. Finns enbenstativ i kolfiber, lätta och behändiga, lämpliga för den miljön /jb