Acer tar sikte mot budgetsegmentet med sin nya 8-tumsplatta Iconia Tab 8. Det rör sig inte om något världsrekord inom varesig form eller funktion, men en antireflexbehandlad full HD-skärm och ett pris på under 2 000 kronor är den värd en närmare titt.

Idag kan du få en väldigt kapabel surfplatta till en inte allt för farlig summa, och aktörer som Huawei, Acer och flera andra tävlar om att kunna erbjuda de mest kvalitativa enheterna för pengarna. Acers nya bidrag i 8-tumsklassen för i år heter Iconia Tab 8, som ser ut att bli en riktigt vass konkurrent i de lägre prisklasserna.

Vi blir snabbt positivt överraskade när vi lägger märke till enhetens full HD-skärm, då vi inför mässan fått höra att det endast skulle röra sig om HD-upplösning på 1 280 x 720 pixlar. Särskilt intressant är att medan skärmen gärna hade fått vara något mer ljusstark för att fungera optimalt i solljus, så har den bestyckats med Acers ”zero air gap”-teknik, tänkt att minimera reflektioner.

Innanför skalet sitter en fyrkärnig Intel Bay Trail-processor  på 1,8 gigahertz med 2 gigabyte internminne och 16 gigabyte flashlagring. Plattan är inte den allra tunnaste eller lättaste i sin klass, men känns solid och gedigen för sin prislapp på cirka 150 euro, eller 1 500 kronor.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid