Acer är en av de tillverkare som redan tjuvstartat med sina Computex-lanseringar och först ut är två nya surfplattor, W510 och W700 som bygger kring Windows 8. Minstingen är med en 10,1 tums skärm dockningsbar medan storebror W700 får en 11,6 tums skärm med 1080p upplösning.

Acer har varit lite snåla med att avslöja specifikationer på sina två nya Windows 8-surfplattor men toppmodellen W700 ska enligt TheVerge faktiskt baseras på Intels färska Ivy Bridge-plattorm. En rejält kraftfull processor med andra ord där vi bland annat noterar en Thunderbolt-anslutning i sidan och en prislapp på 999 USD. Den 11,6 tum stora Full HD-skärmen stödjer 10 fingrars multi-touch och huserar även stöd för Dolby Home Theater och tre USB 3.0-portar.

ICONIA-W700_03

Enligt Engadget ska Acer Iconia W700 erbjuda över 8 timmars batteritid och plattan får även en dedikerad dockningsstation men som dock är mer en form av  stöd och inte erbjuder någon mer funktionalitet än laddning och lite extra USB-portar. Tanken är att plattan sedan ska paras med ett trådlöst tangentbord och mus för lite mer produktivt arbete.

Acer Icona W510 däremot kommer med en fullfjädrad tangentbordsdocka som likt ASUS Transformer-serie ger både ökad batteritid, upp till 18 timmar, samt ett fullstort tangentbord med tillhörande musplatta. Tangentbordsdockan kan även vikas bakåt för att göra skärmen till en mer fristående enhet. Precis som storebror har Acer här satsat rakt igenom på Intels x86-plattform. Under den 10,1 tum stora pekskärmen hittar vi alltså återigen en Intel-processor, men om det är en Ivy Bridge-baserad krets eller en strömsnålare variant är oklart. Upplösningen på skärmen är inte detaljerad men troligtvis handlar det här om en mer traditionell 1280×800 pixlars upplösning.

ICONIA-W510_02

ICONIA-W510_03

Acer satsar i alla fall fullt ut på x86 kompabilitet och visar inte upp några ARM-baserade surfplattor på Computex. Acer W510 ska få en prislapp på mellan 400 till 799 USD, vilket vi förmodar beror på eventuella tillbehör och dockningsstationer. Lanseringen sker troligtvis i samband med Microsofts lansering av Windows 8 under hösten.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jon HolsteinSwedish BerserkRetur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Det går tydligen inte att göra x86 plattorna lika tunna som en tab 10.1 typ. Dom är ju dubbelt så tjocka, tråkigt 🙁

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Retur”]Det går tydligen inte att göra x86 plattorna lika tunna som en tab 10.1 typ. Dom är ju dubbelt så tjocka, tråkigt :sad:[/quote]

Jo det är lite trist. Jag tycker även att denna ser lite ömtålig ut i konstruktionen. Priset kan förhoppningsvis landa på en bra nivå.

Jon Holstein
Medlem
Jon Holstein

Upplösningen?
Borde det inte vara minst 1366×768?
Jag har en dator med upplösningen 1280×800 och om jag laddar ned installationsprogrammet för win8, så säger det att jag måste ändra min upplösning, för att den inte stöds. Det har nått med att fästa appar att göra.