Acer Aspire One Happy är en av de första netbook-serierna som hittar ut på marknaden med dubbla operativsystem. Acer har tidigare avslöjat att man tänkt köra med dubbla operativsystem som standard på nya netbooks med dubbelkärnig processorer. Något man nu startar med en sällsynt färgglad serie.

Acer Aspire One Happy är rent hårdvarumässigt en klassisk 10,1-tums netbook med LED-kabbelyst skärm (1024×600) samt utrustade med antingen en tvåkärnig Atom N550 CPU (1,5 GHz) eller den något mer anonyma enkelkärniga modellen Atom N450 (1,66 GHz).

I övrigt har man även tryckt in 2GB internminne, stöd för 802.11g WiFi samt Bluetooth 3.0. Vi hittar även en integrerad grafikkrets i processorn, 250GB hårddisk, 3G-som tillval och en Crystal Eye webbkamera. Batteritiden ska ligga på runt 8 timmar och vikten landar på 1,25 kg med ett 6-cells batteri.

Mjukvaran är som sagt uppdelad över två operativsystem. Det klassiska Windows 7 Starter Edition men även en installation av Android InstantOn som ska gå att ladda på bara några sekunder när Windows-miljön inte är nödvändig.

Med en prislapp på 3 500 kronor inklusive moms finns det fyra iögonfallande färgteman att välja mellan, Candy Pink, Lavender Purple, Lime Green eller Hawaii Blue.

acer_aspire_one_happy_candypink

acer_aspire_one_happy_lavanderpurple

acer_aspire_one_happy_bluehawaii

acer_aspireone_happy_limegreen

Källa: Notebook Italia

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedAmiDoncthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Plastigt värre, men prislappen lär få en hel del att slå till. Personligen föredrar jag lite högre upplösning på en något större 13 tums skärm, men då får man verkligen se till att ha en välfylld plånbok..

AmiDonc
Medlem
AmiDonc

Nu är det väl så att skärmar över 10.1 inte få kallas netbooks.. 😉