Acer är en av de mest aktiva tillverkarna på marknaden för bildskärmar inriktade mot kräsna datorspelare. Nu uppdaterar företaget sin kritikerrosade Predator-familj med två nya modeller där det bland annat är IPS-paneler och Nvidia G-Sync på menyn. Andra nyheter är tunnare skärmramar samt en uppdateringsfrekvens på hela 165 hertz.

Acer Predator XB271HU är uppföljare till populära 27-tummaren XB270HU där Acer står fast vid samma upplösning på 2 560 x 1440 pixlar men med en ny IPS-panel som höjer den maximala uppdateringsfrekvensen till 165 hertz. IPS-panelen har en ljusstyrka på 350 cd/m2 och en responstid av 4 millisekunder. Detta sätter Acer i paritet med Asus ROG Swift PG279Q men kan samtidigt inte matcha företagets egen Predator Z35 modell som lovar upp till 200 hertz – om än med endast 1080p upplösning samt TN-panel.

XB271HU satsar även på en uppdaterad chassidesign med extra tunna skärmramar och även om Acer avslöjar några mått kallar man den nya designen för ”Zero-Frame” och menar att det ska ge bättre spelinlevelse utan stora störande skärmramar. 

Acer lanserar samtidigt XB271HK som i samma chassidesign med ultratunna ramar trycker in en 27 tum stor skärmpanel med ultrahd-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar. Panelen arbetar vid 60 hertz över Displayport 1.2 medan båda skärmarna får nöja sig med en HDMI 1.4-anslutning.

Skärmfoten är justerbar i både porträtt och landskapsläge, skärmen kan även höjas och sänkas samt monteras på väggen med VESA-fäste.

Båda skärmarna stödjer Nvidias bildskärmsteknik G-Sync för att synkronisera skärmens uppdateringsfrekvens med grafikkortets bildfrekvens för bästa möjlig flyt och spelinlevelse. Acer Predator XB271HU och XB271HK ska dyka upp i butiker i mitten av december och verkar båda få en prislapp på runt 8 500 kronor.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid