Acer har nu lanserat sin nya DX241H bildskärm som förutom ganska ordinära specifikationer med en 24-tums TN-panel och 1920×1080 pixlars upplösning även bjuder på en högst ovanlig funktion. Bildskärmen låter nämligen användare surfa på Internet helt utan dator och skeppas med en liten minifjärrkontroll med integrerat tangentbord.

Acer DX241H kommer med Googles webbläsare Chrome direkt inbakad under skalet. Tillsammans med en ethernet-port i baksidan av skärmen kan användare koppla upp sig direkt mot Internet och det enda som krävs är alltså en Internetuppkoppling. För den som skyr kablar går det även att använda sig av en trådlös WiFi-adapter som pluggas in i en av de två USB 2.0-portarna.

Exakt vilken hårdvara som gömmer sig bakom panelen på Acers ”Web Surf Station”, ett annat mer PR-vänligt namn på DX241H, är oklart men i övrigt hittar vi även integrerade högtalare samt D-Sub och HDMI-ingångar. Andra funktioner värda att nämna är en kortläsare, DLNA-stöd samt möjlighet att dela media mellan användare genom tekniken clear.fi.

acer

Acer DX241H har även vanliga skärmspecikationer att bjuda på där man stoltserar med ett kontrastförhållande på 80 000:1 samt en responstid på 2ms. Vad vi ännu inte vet är vad skärmen kommer att säljas för i Sverige, men förhandsbokningar pekar på en prislapp runt 3 000 kronor inklusive moms.

Källa: TCM

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Sitter förmodligen någon sunkig atom krets bakom skalet :S