Acer är knappast en av de stora aktörerna inom smartphones, men har likt många andra för avsikt att ta sig in på den marknaden. Nu framgår uppgifter att de ska visa upp en ny smartphone på MWC, som senare under året ska lanseras med Android 4.1.

Acer CloudMobile ska blir företagets första smartphone som kommer utrustad med deras nya molntjänst, AcerCloud. Tillkännagivandet av den nya modellen ska göras på MWC (Mobile World Congress) i Barcelona som ska hållas senare denna månad.

Vad som gör just denna modell intressant är att den ska komma med Android 4.1. Om Android 4.1 bara är en stor uppdatering av Ice Cream Sandwich, eller uppföljaren Jelly Bean vet vi inte i dagsläget. Förutom detta sägs den komma med en tvåkärniga systemprocessor på 1,5 GHz, en 4,3-tumsskärm och stöd för HSPA+.

acer_cloudmobile_smartphone
Blir Acer bland de första med Android Jelly Bean?

AcerCloud fungerar i princip som övriga molntjänster; att man lagrar allt från dokument till film och musik i molnet, som man sedan kan spela upp eller använda på samtliga enheter med tillgång till samma moln. Tjänsten ska lanseras under årets andra kvartal i Kina och Nordamerika, medan övriga delar av världen får vänta till årets fjärde kvartal. Som ni ser är uppgifterna kring den nya telefonen från Acer få, men vi hoppas kunna få fram mer under vårt besök på MWC.

Källa: Digitimes


Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid