Acer Predator XR341CK ser ut att bli en gamingskärm utöver det vanliga med en 34-tum ultrabred panel som enligt rykten inte bara ska stödja Nvidias G-Sync teknik utan även en uppdateringsfrekvens på hela 144 hertz. NordicHardware kan nu bekräfta att skärmen mycket riktigt är på gång och ska lanseras i april månad.

Acer har legat i framkant på bildskärmsmarknaden det senaste året där man var den första tillverkaren att presentera en ultrahd-upplöst bildskärm med stöd för Nvidia G-Sync. Nu laddar Acer för ytterligare en världsnyhet när man förbereder gamingskärmen Acer Predator XR341CK.

acer_xr341ck

Den 34 tum ultrabreda bildskärmen ska enligt tidigare uppgifter få en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar i ett bildförhållande om 21:9. Om inte upplösningen i sig är anmärkningsvärd nog idag så matchar Acer alla pixlar med en maximal uppdateringsfrekvens på 144 hertz, vilket vi tidigare inte sett på skärmar i denna storleken. Som om inte detta vore nog har Acer även bakat in stöd för Nvidia G-Sync som gör det möjligt att synkronisera grafikkortets bildfrekvens med skärmens uppdateringsfrekvens, allt för optimal spel och användarupplevelse.

Lansering i april månad

I kontakt med Acers PR-byrå har NordicHardware fått bekräftat att bildskärmen mycket riktigt är under utveckling men att man inte kan säga något om mer detaljerade specifikationer där vi exempelvis fortfarande saknar uppgifter om vilken paneltyp som används och en slutgiltig prislapp. Däremot kunde vi bekräfta att lanseringen kommer att ske under andra kvartalet och faktiskt redan i april månad. Om detta betyder tillgänglighet i butiker under samma månad lät man vara osagt men Acers ultrabreda gamingskärm är med andra ord bara några månader bort.

Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
yarcod Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

Riktigt, riktigt sugen på den här skärmen! Om prislappen är rimlig blir det en sån, annars köper jag Dells snarlika variant (utan G-sync dock, tyvärr).