Acer Aspire R13 Convert var en av de mer spännande datorerna som visades upp på IFA-mässan – åtminstone designmässigt. Den bärbara datorn räknas som en så kallad konvertable och är en bärbar dator med en rejält högupplöst skärm som kan vridas hela 360 grader runt sin egen axel.

Acers designtänk är inte unikt i sig då bland annat Dell visade upp liknande lösningar tidigare men med Aspire R13 Convert har tillverkaren lyckats väl med att skapa en bärbar dator som klarar av många användningsscenario. Genom att montera skärmen i ett roterbart fäste kallat Ezel Aero Hinge kan den 13,3 tum stora skärmpanelen roteras på sin egen axel och förvandla datorn till allt från laptop till en ensamstående skärm.

Skärmen är skyddad med Gorilla Glass 3 och har en upplösning på antingen 1 920 x 1 080 pixlar eller hela 2 560 x 1 440 pixlar beroende på konfiguration. Under skalet sitter en kraftfull Intel Haswell-processor ur Core i5 eller Core i7-familjen samt upp till 8 gigabyte arbetsminne och 1 terabyte SSD-lagring i Raid-konfiguration.

Även om datorn är något bredare än snittet med sitt unika skärmfäste har Acer lyckats väl med att skapa en robust och spännande montering för skärmen och med priser som börjar på kan denna Windows 8.1-dator vara intressant för de som använder sin dator i många olika miljör.

Acer Aspire R13 Convert får en prislapp som börjar på runt 8 000 kronor och ska börja säljas på marknaden i november månad.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
yarcodUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Det är 180 grader och inte 360. Av video-klippet att döma iaf… :-*

Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

De borde, precis som de senare gjorde du Acer R7, släppa denna med aktiv digitizer. DÅ blir den genast mer intressant enligt mig!