MeeGo är ett operativsystem som många gånger visat hög potential i såväl smartphones som PC men har än så länge inte fått ett genombrott. En dator från Acer med Intel Core i3-2310M på 15,6″ har siktats på tyska Amazon, och kommer utrustad med just MeeGo som operativsystem.

Den nya datorn fick en tidig listning på Amazon.de och kommer med ett rätt lågt pris, sett till att det är lanseringspriset för datorn som troligen kommer sjunka med tiden. Acer Aspire 5749 är en 15,6″-dator med en 1 366 x 768 skärm, Intel Core i3-2310M med två kärnig på 2,1 GHz och flertrådstekniken Hyper-Threading. Vi ser även 4 GB RAM, en 500 GB hårddisken och grafiken står Intel för med den integrerade HD 3000.

aceraspire5749a

Datorn levereras med ett 6-cell-batteri som ska erbjuda upp till fem timmars batteritid. Aspire 5749 fick ett pris på €399 i sin tidiga listning vilket kan översättas till strax under 4 000 kr i Sverige. En anledning kan vara att den kommer förinstallerad med MeeGo då licenskostnaden för Windows fortfarande är en betydande del i de datorer man köper idag.

aceraspire5749b

Vi har tidigare rapporterat om ASUS minsting netbook X101 som ska skeppas med MeeGo, och vi hoppas det är en ihållande trend att inte skeppa samtliga datorer med de facto-standarden Windows.

Källa: Notebookcheck

Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Är verkligen licenskostmaden en betydlig del? Är den inte snorbillig för oem-datorer?