Small preview image

För de flesta har detta egentligen bara varit en tidsfråga men för de inbitna hårdvaruentusiasterna är det fortfarande tragiskt att en av de mest inflytesrika moderkortstillverkarna på överklockningsmarknaden nu lägger ner sin verksamhet. ABIT var den första moderkortstillverkaren som verkligen satsade på överklockning och har under årens lopp tagit fram mängder med innovationer och nya lösningar för att förbättra överklockningspotentialen i våra PCs. De senaste åren har det gått betydligt trögre då ABIT, precis som många andra mindre tillverkare, fått stiga åt sidan för de stora drakarna på moderkortsmarknaden.



Tillverkaren hamnade i ekonomiska svårigheter och i mars 2006 blev ABIT uppköpta av kretstillverkaren USI som skulle ge en mer stabil ekonomisk grund att stå på. ABIT döptes om till Universal abit och lanserade ett par moderkort under åren men satsningen blev tyvärr inte långvarig.


Redan i slutet av augusti kunde vi rapportera om att ABIT skulle lägga ner sin moderkortstillverkning under 2008, men nu säger nya uppgifter att abit stänger ner sin verksamhet helt den 31 december. Ett tråkigt slut för en av de största företagsprofilerna på moderkortsmarknaden.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments