Vi har vid ett flertal tillfällen nämnt ABITs kommande Fatal1ty-serie som är en komponentserie framtagen tillsammans med den välkände FPS-mästaren Johnathan ”Fatal1ty” Wendel.


Nu har ABIT så äntligen gjort sin officiella lansering och utöver moderkortet ABIT AA8XE Fatal1ty som vi tidigare nämnt i detalj har man även lanserat ett Fatal1ty-inspirerat grafikkort, Fatal1ty-X700 XT.


Moderkortet som baseras på Intel 925XE styrkretsen har stöd för Pentium 4 med 1066MHz FSB på Socket 775. Kortet är som vi tidigare nämnt fullproppat med en mängd godis och man har försökt få in allt möjligt på detta kort. Vilket man även lyckats bra med.
Utöver mängder av features satsar ABIT hårt på moderkortets överklockningspotential och kylningen på detta moderkort är något i hästväg. Utöver Dual OTES och AeroFlow som vi tidigare nämnt (kylning för mosfets resp. chipset) är AA8XE även utrustat med OTES RAMFlow.
Det senare är en kylanordning för systemets ramminne som består av två 40mm fläktar och som helt enkelt fästs över ramminnena.


Moderkortet har med andra ord 5 fläktar till sitt förfogande (då inkluderar vi inte processorkylaren) vilket borde borga för god kylning och goda överklockningspotential. Ljudnivån ska inte heller vara några problem då alla fläktar kan styras av ABIT uGuru.
Hur väl detta fungerar återstår dock att se, men på pappret och på bild ser det minst sagt intressant ut.Grafikkortet som ABIT lanserar är till vårt stora förtret baserat på X700 XT och kommer således knappast ge någon enorm spelupplevelse. Även om man faktiskt slängt på 1.6ns GDDR3-minne som arbetar i 1.05GHz.ABITs Fatal1ty-serie är verkligen ett kul initiativ och speciellt ABIT AA8XE Fatal1ty ser ut att ha mycket goda potential. Men när man nu riktar in sig på Gamers har vi väldigt svårt att acceptera ABITs inriktning på Intel.
Våra prestandatester har tydligt visat att AMD Athlon 64 faktiskt är helt överlägsen i spelapplikationer och således hoppas vi att ABIT även lanserar Fatal1ty-moderkort för Athlon 64 inom kort.


Även grafikkortet känns lite konstigt, X700 XT är knappast marknadens snabbaste grafikkrets och vi hade hellre sett ett Fatal1ty-baserat X800 XT kort. Men förhoppningsvis kommer även detta med tiden.
Även om användningen av Fatal1ty-märket än så länge inte är helt optimalt ser vi mycket positivt på ABITs satsning och hoppas få se Fatal1ty-serien i testlabbet inom kort.


Läs ABITs pressmeddelande.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid