ABIT har tidigare slängt sig med slogans som ”Av entusiaster för entusiaster” när man lanserat moderkort. Att använda ”Av gamers för gamers” passar därmed utmärkt för ABIT Fatal1ty-AA8 som vi snart kommer få sin officiella lansering.
Kortet är nämligen utvecklat i samarbete med Johnathan ‘Fatal1ty’ Wendel som är en mycket välkänd gamer med flera tunga titlar inom olika FPS-spel.


Vi har vetat om detta kort ett bra tag nu men detaljerna kring kortet har varit vaga. På DigiTimes har man dock lyckats få lite mer kött på benen genom att prata med ABITs marknadsföringschef Scott Thirlwell.
Man har inför den officiella lanseringen fått tag i lite bilder på kortet och även specifikationer på härligheten.
Kortet baseras på Intel 925XE-chipset och är således vikt för Intels 775-processorer. Vad som skiljer sig mot dagens 775-moderkort är dock att Fatal1ty har stöd för 1066MHz processorbuss genom den nya 925XE-nordbryggan.
Vidare finns stöd för Dual DDR2-667 (enligt våra egna uppgifter), PCI Express, Dual LAN (Gigabit + 10/100Mbit), Intel Matrix Storage (4 portars SATA-RAID), 7.1-kanalsljud, 3 IEEE 1394-portar (firewire) m.m.Utöver en mängd hårdvarufeatures är kortet specieldesignat med en ny OTES-kylning (Fatal1ty Signature Edition) som kan ses på bilderna. Den röda PCBn ska även vara smyckad med 15 röda LEDs för att även alla chassimoddare ska bli nöjda.


Vi har blivit meddelade av ABIT att vi tyvärr inte kommer få några högupplösta bilder innan själva lanseringen av kortet men vi har lyckats få tag i mer detaljerade specifikationer jämfört med dem som DigiTimes publicerade.


Bland annat kommer Fatal1ty-AA8 att vara utrustad med en specialversion av SoftMenu (Fatal1ty Edition – unlockable), vilket vi förmodar är ABITs svar på ASUS CPU Free lock.
Man kommer även få med en ABIT Fatal1ty Game Panel som är en specialdesignad modell av ABITs uGuru-panel. Utöver detta finns en hel del krimskrams man kommer att bjuda på men det återstår att se om dessa uppgifter stämmer till hundra procent när kortet väl lanseras.
En sak är dock klar, ABIT har inte snålat på Fatal1ty-AA8 och kortet kan bli en mycket stark konkurrent på Intel-marknaden. Vi hoppas bara att man som konsument inte behöver spara allt för länge för att ha råd med härligheten. 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid