Small preview image

A-DATA har tre nya Solid State Drive serier under utveckling och nu har man lanserat den första av de tre, deras 300 Series. Den första serien man nu lanserar ska innehålla instegsmodellerna i A-DATAs nya SSD-program men det är faktiskt inte något vi märker allt för tydligt i enheternas specifikationer. Med en läshastighet på 150MB/s och en skrivhastighet på 100MB/s ska dessa budgetenheter leverera samma prestanda som andra SSD-enheter ur denna generation.



300-serien förlitar sig på 2.5″ formatet och under plasthuven finns Samsung-tillverkade NAND Flash minneskretsar som parats ihop med en minneskontroller från JMicron (JMF602). A-DATA ser ut att släppa två olika modeller med 32GB resp. 64GB lagringskapacitet. Priserna i sin tur ligger på runt 900 SEK resp. 1600 SEK.


Det ska även bli intressant att se hur A-DATAs 500/700-serier tar sig då dessa ska erbjuda ännu bättre prestanda och vi skulle inte vara helt överraskade om i alla fall 700-serien förlitade sig på den snabbare SLC-flashtekniken, även om då priserna också stiger märkbart.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid