Small preview image

Solid-state-marknaden glöder för närvarande. Vi ser det inte så mycket på marknaden men det är stora förändringar på gång med SATA 6Gbps runt hörnet och förbättrade flashminnestekniker. Men de kanske största rörelserna ser vi på marknaden för SSD-processorer där förra generationens komet Indilinx har det tufft och SandForce tagit på sig ledartröjan. Efter att OCZ presenterade ett samarbete med SandForce har nu även A-DATA meddelat att man slår följe med marknadens kanske hetaste SSD-processortillverkare.



A-DATA skriver i ett pressmeddelande att man ska utveckla solid-state-enheter för både företag och privatpersoner. Precis som OCZ nämner man både SandForces SF-1500 och SF-1200 SSD-processorer som hjärtat i nya SSD-produkter från A-DATA.



Combining high-performance SSD Processors from SandForce with A-DATA’s experienced design team and complete manufacturing base is expected to create synergy to further propel the SSD performance to the ultimate,”


Exakt hur länge A-DATA arbetat tillsammans med SandForce är oklart, men precis som OCZ väntas man visa upp de första SandForce-baserade SSD-enheterna under CES i januari nästa år. En mässa som kommer att bli mycket intressant för just solid-state-marknaden.



Här nedan finns specifikationer för SandForce två SSD-processorer, som ska användas av både A-DATA och OCZ. Där särskilt skrivprestandan imponerar.













































Specifikationer

SF-1200 SF-1500
Gränssnitt SATA 3Gb/s, SAS 6Gb/s SATA 3Gb/s, SAS 6Gb/s
Lagringskapacitet 512GB 512GB
Läsprestanda (128K) 260MB/s 260MB/s
Skrivprestanda (128K) 260MB/s 260MB/s
Läsprestanda (4K) 30 000 IOPS 30 000 IOPS
Skrivprestanda (4K) 10 000 IOPS 30 000 IOPS
Kryptering 128-bit AES
Lösenord
128-bit AES
Lösenord
Skydd ECC återställning ECC återställning
Minnestyp MLC MLC, SLC

Vi kommer fortsätta följa A-DATA och SandForce samarbete och ser fram emot de första konsumentprodukterna.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid