Nya rykten har bubblat upp kring Sonys kommande surfplattor, varav en ny entusiastmodell förväntas visas upp under den analkande CES-mässan. Xperia Z4 Tablet Ultra tros bli en 13-tumsplatta med 4K-skärm, en kraftfull kamerasensor och ett massivt batteri.

Vi gillade vad vi såg när Sony presenterade sin nya surfplatta Z3 Tablet Compact i höstas, med ett tunt och välbyggt chassi som trots det hyste riktigt respektabla prestandakomponenter. Men redan nu i januari kan ytterligare en surfplatta visas upp, som inte riktigt blir en uppföljare till den som visades upp på IFA, utan snarare en storebror.

Istället skalar Sony upp sin Xperia Tablet-familj till 12,97 tum med en ny IPS-panel med 3 840 x 2 400 pixlar, det vill säga 4K-upplösning i 16:10-format. För att driva den rejäla mängden pixlar används Qualcomms nya flaggskeppsprocessor Snapdragon 810 med åtta CPU-kärnor med 64-bitsstöd och den nya grafikkretsen Adreno 430.

Rekordmängd minne för surfplattor

Dessutom utlovas inte mindre än 6 gigabyte internminne, vilket i så fall blir nytt rekord för Android-baserade surfplattor. En 8-megapixels kamerasensor ur Sonys egen Exmor RS-familj sägs användas och hela chassit bör få en tjocklek på 8,6 millimeter, trots att det också hyser ett batteri på 12 100 milliamperetimmar.

Surfplattan förväntas få namnet Xperia Z4 Tablet Ultra, och medan uppgifterna inte är bekräftade så är det ovanligt med så pass mycket detaljer om en ryktad produkt. CES drar igång den 6 januari, men källan menar att det inte är omöjligt att utannonseringen även kan ske på Mobile World Congress i Barcelona i mars månad.

Källa: Tweaktown


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Per Lundqcist
Per Lundqcist
9 Årtal sedan

Känns som en felsatsning som kommer att vara sjukt dyr.
Surface Pro 3 var 12″ och den var för stor, vad fan tänkte Sony??