Vi närmar oss Microsofts presskonferens där de förväntas visa upp årets nya surfplattor i Surface-familjen, och vi räknar med att få se nyheter både för X86- och ARM-plattformen. I en ny läcka förmedlas vad som sägs vara specifikationer och priser för nya Surface Pro 3.

Microsoft Surface Pro är en surfplatta som marknadsförs mot en målgrupp som annars snarare skulle kika på en laptop. Målgruppen som främst arbetar på sin bärbara enhet, därför dels vill ha ett smidigt gränssnitt men samtidigt inte släppa exempelvis ett fysiskt tangentbord för textinmatning. De utmärkande funktionerna för Surface Pro har därför varit den aktiva pennan och tangentbordsskärmskyddet med fysiska tangenter, men även en del kraft under huven för sitt format, och X86-processor för att kunna köra alla traditionella Windows-program.

Microsoft kommer snart hålla en presskonferens kring just Surface-familjen, och källor till Windows Phone Central har delat med sig av vad som sägs vara grundläggande specifikationer för den tredje generationens Surface Pro-surfplattor. Förra generationen var det främst batteritiden och formatet som uppdaterades, efter att första generationen fått skarp kritik för sin tveksamma drifttid och svårighet att användas utan en helt plan bordsyta till hands.

  Surface Pro 3
CPU Core i3 Core i5 Core i5 Core i7 Core i7
RAM 4 GB 4 GB 8 GB 8 GB 8 GB
SSD 64 GB 128 GB 256 GB 256 GB 512 GB
Pris 799 USD 999 USD 1 299 USD 1 549 USD 1 949 USD

Under huven väntar enligt uppgift inga enorma uppdateringar. Basmodellen ska komma med en Intel Core i3-processor, 4 gigabyte internminne och 64 gigabyte flashlagring, medan de mer påkostade varianterna kommer finnas med Core i5- eller Core i7-processorer och upp till 8 gigabyte internminne och 512 gigabyte flashlagring. Det låter oerhört bekant från vad som erbjuds i nuvarande Surface Pro, men med mer variation när det kommer till processorn.

Källan uppger även att Surface Pro kan komma att få en större skärm, men det framgår inte exakt hur mycket större. Förmodligen rör det sig i så fall om 11 eller 12 tum, med tanke på den svala efterfrågan som finns på större surfplattor än så. Priset på nya Surface Pro uppges börja på 799 dollar, och sträcker sig upp till 1 949 dollar för toppmodellen.

Givetvis är ingenting bekräftat av Microsoft, så en generös nypa salt gäller tills vidare. Presskonferensen äger dock rum imorgon, så vi behöver inte hålla oss till läckor länge till.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid