Unreal Engine 4 är en mycket kapabel grafikmotor och Epics skötebarn kommer även sge stöd för Microsofts nya grafikgränssnitt Directx 12. Redan idag kan grafikmotorn leverera riktigt realistiska grafikeffekter och senaste i raden av exempel är renderingar av skog med ett snölandskap som närmast ser ut att vara filmat med en GoPro-kamera.

Genom att använda sig av tillägget Speedtree har grafikern Koola skapat en handfull landskapsmiljöer med realistiska trädmodeller och gräsanimationer som visar att Unreal Engine 4 inte bara är kapabel att skapa ultrarealistiska inomhusmiljöer utan även natur.

Koola har släppt ett flertal exempel på vad som kan åstadkommas i form av träd och natur med hjälp av UE4 tillsammans med tillägget Speedtree. I en tråd på unreal Engines forum förklarar grafikern själv att processen är förhållandevis enkel och att han med en Core i7-3770 CPU samt Geforce GTX 970-grafikkort når runt 60 fps vid rendering av sin snöscen vid 1080p-upplösning. Skogsscenerna ligger på ungefär 30 fps vid samma upplösning och ger en antydan om vilken beräkningskraft som skulle behövas för liknande scener i spel. Inte oöverkomligt med andra ord men samtidigt en tung belastning som i ett spel med AI och andra rörliga objekt givetvis skulle bli betydligt mer tunggrott.

Värt att nämna är också att Koola nämner UE4-motorns DFAO (Distance Field Ambien Occulsion) som nyckeln till de imponerande resultat vi ser i videosekvenserna. En funktion som tillkom i Directx 11 och kräver både GPU-kraft och grafikminne, särskilt när det används mycket små grafiska element som löv och grässtrån.

Koola har även tagit inspiration av svenske konstnären Simon Stålenhag där han i en av sina scener renderar en futuristisk robot som tidigare gjort sig känd i Stålenhags tavlor.

Källa: Unreal Engine Forums

Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
S0urcerr0R
S0urcerr0R
9 Årtal sedan

Vansinnigt snyggt! Detta får mej dock att fasa för framtidens verklighetsfabriceringar! 🙂

bennyvb
bennyvb
9 Årtal sedan

Kan tänka mig denna motor i betydligt roligare spel än Unreal… Fifa, gta, AG…

WO
WO
9 Årtal sedan

Snyggt JA…men otroligt soft grafik…inget krisp där inte…är som att se en gammal VHS när det kommer till skärpa! även när man kollar i 1080P

zapp
zapp
9 Årtal sedan

Man ser framför sig hur Johan Olsson springer på löpbandet
med VR-glasögon i mysigt snölandskap…

Tobberian
Tobberian
9 Årtal sedan

Komiska snöflingor. * * * 😆