Spotify har närmast på egen hand vänt den svenska musikmarknaden på rätt köl och den omåttligt populära streamingtjänsten för musik har nu presenterat ännu en välkommen nyhet – Spotify Familj. En abonnemangsform som kapar totalkostnaden rejält för hushåll med flera Spotify-användare.

Spotify Familjk är en länge efterfrågad abonnemangsform där musikälskande hushåll kan slippa krångel med delning av samma spotify-konto, alternativt sänka den stora totalkostnaden som tillkommer med dedikerade premiumabonnemang för flera användare. Konceptet introducerades faktiskt redan i höstas men då endast exklusivt hos teleoperatören Telia. Då handlade det om ett Spotify-konto för 199 kronor där det gick att aktivera fem enskilda konto för olika familjemedlemmar, en rejäl rabatt mot de 99 kronor per premiumkonto som Spotify kostar i vanliga fall.

spotify-familj-loggaMed Spotify Familj som nu introduceras på bred front verkar musikföretaget valt en något annorlunda lösning där man som konsument endast betalar mer för varje ansluten användare. Baskostnaden på 99 kronor kvarstår medan varje extra ansluten familjemedlem får 50 procent rabatt på sin abonnemangskostnad.

Runt 50-lappen per familjemedlem

Kortfattat fungerar Spotify Family som en rabattlösning för redan aktiva Spotify-användare där man kan koppla flera premiumabonnemang under samma huvudkonto. Kostnaden för det första och primära premiumkontot är 99 kronor och sedan kostar det knappt 50-lappen extra per ny familjemedlem för följande upplägg:

  • 1 användare – 99 kronor
  • 2 användare – 149 kronor
  • 3 användare – 199 kronor
  • 4 användare – 249 kronor
  • 5 användare – 299 kronor

En lösning som med andra ord blir som mest en hundring dyrare än motsvarande Familj-abonnemang hos Telia men samtidigt ger en effektivare kostnadsplan för de hushåll med endast två användare.

Spotify avslöjar inte exakt när deras nya Familj-paket kommer finnas tillgängligt för beställning men lovar att det ska komma inom kort och att funktionaliteten på alla anslutna konto är identiska med deras premiumabonnemang.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid