Vi kan få se en konsumentlansering av Oculus Rift redan nästa år, men en av de stora frågorna är fortfarande vad som är det optimala styrdonet för virtuell verklighet. Nu har Oculus VR köp upp Nimble Sense, ett företag med expertis inom handspårning i stil med Leap Motion.

När Oculus VR meddelade att en konsumentlansering av deras VR-glasögon Oculus Rift låg inom räckhåll påpekade man också att kontrollen som kommer användas fortfarande är något av ett problem. Mus och tangentbord eller en vanlig handkontroll fungerar såklart och används flitigt idag, men bryter inlevelsen en aning i och med att du inte kan se dina egna händer i den virtuella miljön eller få en ordentlig ögon-hand-koordination.

Optisk rörelsespårning är en lösning på det problemet, där en kamera kan känna igen dina händer framför dig och identifiera fingrar och olika gester. Exempel på sådan teknik är Kinect och Leap Motion, men det finns även flera mindre aktörer som driver den fronten framåt. Ett sådant företag är Nimble Sense, som nu köps upp av Oculus VR.

Nimble Sense har ett synfält på 110 grader och kan antingen monteras på en Oculus Rift eller användas vid vanligt datoranvändande. Sensorn använder en infraröd laser och infraröd kamera och mjukvaran använder en skelettspårningsteknik som påminner om den som Microsoft använder till Kinect.

Företaget har själva dragit igång en Kickstarterkampanj, men hela den insamlingen stoppas nu i samband med uppköpet. Innan insamligen stoppades hann Nimble samla in över 135 000 dollar, med ett ursprungligt mål på 63 000 dollar, så ett starkt intresse finns helt klart från både Oculus och konsumenter.

sensespecs

I och med att designen för Nimble Sense verkar näst intill färdigställd så är det inte omöjligt att vi får se en implementation i ett kommande Oculus Rift-headset inom kort – det är inte heller omöjligt att det blir en del av konsumentversionen när den väl lanseras.

Oculus VR förväntas visa upp ny teknik under CES-mässan i januari där Nordichardware också kommer närvara. Så håll utkik på hemsidan framöver för mer information!

Via: Engadget


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
odincoin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
odincoin
Gäst

Verkar vara usel teknik. Detta är grejer https://www.kickstarter.com/projects/89577853/stem-system-the-best-way-to-interact-with-virtual/posts tyvärr har det blivit försenat så det kommer först 2015