Vi har sett Asus Padfone tidigare i större storlekar, där en normalstor mobiltelefon kan dockas i en större skärm för att förvandlas till en surfplatta. Nu tas samma koncept till en mindre skärm på 7 tum och även till en betydligt snällare prislapp på 249 dollar.

Tanken bakom Padfone Mini är precis densamma som tidigare Padfone-modeller, där en Android-baserad smartphone sitter dockad på baksidan av en surfplatta och står för både lagring och processorkraft. Surfplattan kan användas exempelvis hemma där man inte behöver maxima portabilitet och prioriterar skärmyta, eller kanske på bussen eller flyget om man vill se på film.

Väl på resande fot kan telefonen kopplas ur, och blir en 4 tum stor vanlig smartphone. Telefonen har en upplösning på 960 x 480 pixlar och just modellen vi kikar på drivs med en dubbelkärnig Intel Atom-processor på 1,6 gigahertz. Surfplattsdockan, som är livlös utan tillhörande mobiltelefon, har en 7 tum stor skärm med upplösningen 1 280 x 800 pixlar.

Som ni hör rör det sig inte om något prestandamonster, men desto trevligare blir det då Asus satt priset till 249 dollar, eller strax över 2 000 kronor, så för den som söker en billig allt-i-ett-lösning och inte vill välja mellan telefon och surfplatta så kan det vara ett smidigt alternativ.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
pippen1001Segen01Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Gillar Asus dockningslösning telefon/nätbräda överlag, synd att de är svåra att hitta och klämma på. Vill ju gärna testa dom lite först.

Segen01
Gäst
Segen01

Vad håller Asus på med egentligen? Marknaden skriker efter små behändiga enheter med liten skärm. Varför gör som en sådan gigantisk telefon med så pass liten skärm?

pippen1001
Medlem
pippen1001

yes detta är perfekt för min nästa lur