Sony hade inte så fasligt mycket telefonnyheter att visa upp på MWC2013 men deras ny supertunna surfplatta Tablet Z fångade snabbt vårt intresse. Den 10,1 tum stora surfplattan får en fullhd-upplösning i en profil på endast 6,9 millimeter och en vikt på under 500 gram.

Sony Xperia Tablet Z är på flera sätt lik sin namne på smartphone-marknaden, Xperia Z. Surfplattan har en liknande design med tunnt och något kantigt formspråk, en skarp och högupplöst 1080p-skärm samt certifiering för vatten- och dammtålighet (IP57). Surfplattan väger endast 495 gram och har en profil på blott 6,9 millimeter, något som ger viss begränsning i batterikapacitet. Även om vi fortsatt är lite frågande till batteritiden i plattan lovar Sony att man har flera nya tekniker för att optimera batteritiden i plattan trots ett relativt litet batteri.

Surfplattan kommer att lanseras under andra kvartalet med en ännu ej specificerad prislapp.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
Morkul
11 Årtal sedan

Ip57 innebär att plattan ska klara att ligga i en meter djupt vatten i 30 minuter.

Äntligen!! Fan va jag har längtat efter en platta man kan ta med sig i badkaret. Nu är det bara invänta priset men antagligen kommer jag köpa en så länge det inte handlar om hutlösa priser.

Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
11 Årtal sedan

Anton, du går från klarhet till klarhet. Bra inslag.