I väntan på att AMDs partnertillverkare ska få ut sina egendesignade versioner av R9 290 och 290X med egna kylare så börjar allt fler lösa kylaralternativ dyka upp. Den som vill vattenkyla AMDs nya prestandakort kan nu ta en titt på ett alternativ från Koolance, som visat ett vattenblock i koppar och nickel.

Som en av marknadens största tillverkare av vattenblock till grafikkort, moderkort och processorer så ser Koolance ofta till att vara tidigt ute med nya produkter. Så blir även fallet för AMDs toppmodeller R9 290 och 290X, som i våra tester visat mycket god prestanda för pengarna men även lider av en ineffektiv referenskylare. Vattenkylning kan därför vara ett väldigt lockande alternativ inte minst för flaggskeppet R9 290X för att få ut så mycket som möjligt ur den kraftfulla men varma Hawaii-kretsen.

Koolance_VID-AR290X_02

Vattenblocket i fråga har fått namnet VID-AR290X och det rör sig ett ganska rejält block som täcker både grafikprocessor, minne och spänningsdel samt har en massa på 0,91 kilo. Det är tillverkat mestadels i koppar men är även pläterat med nickel och är behandlat mot errosion. Blocket är utrustat med flänsar på 0,5 millimeter och sedvanliga G 1/4-anslutningar.

VID-AR290X passar till både R9 290 och 290X, för ensamma kort eller i Crossfire-lösningar. Det får en prislapp på 129,99 dollar, vilket i Sverige bör komma att motsvara 1 000 – 1 300 kronor inklusive moms, och bör finnas tillgänligt i handeln inom kort.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid