Sony är var en av de första aktörerna som gav sig på smarta klockor och arbetar nu på att ta fram nya konceptmodeller för olika typer av användare. En eventuell kommande klocka använder sig av e-bläck istället för LCD, för att kunna byggas tunnare och med bättre batteritid.

Elektroniskt bläck används idag främst i e-bokläsare, där tekniken lämpar sig av flera anledningar. Skärmen drar bara ström när någonting uppdateras, exempelvis när man byter sida i en bok. Den har även en matt yta som är betydligt lättare att läsa av i solljus än vad en plast- eller glastäckt LCD-panel är.

detail_881_1415068107

Sony är en av de aktörer som använt sig flitigt av elektroniskt bläck och siktar nu även på att använda tekniken i kommande smarta klockor, det menar källor till Bloomberg. En sådan smart klocka skulle vara mer strömsnål än en LCD-klocka och kunna byggas betydligt tunnare, även om det också skulle innebära att skärmen inte kan visa lika avancerat material. Däremot kan klockan och klockbandet båda byggas med e-bläck vilket innebär att du själv kan byta inte bara urtavlan utan även själva bandet digitalt.

Det är oklart när klockan i så fall skulle hitta ut på marknaden och vad den skulle kosta, men det är inte omöjligt att vi får se åtminstone en prototyp redan nästa år. Liknande produkter från mindre, fristående aktörer har redan dykt upp bland annat på Kickstarter, så vill Sony differentiera sig med e-bläck på den kroppsburna markanden börjar det bli hög tid.

Klockan på bilderna är inte Sonys prototyp, utan en modell från FES som mångt och mycket matchar beskrivningen hos Sonys modell.

Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Toknöjd med min pebble och jag behöver inte färgskärm eller ordentlig snabb lcd på min klocka för att kolla bilder/film etc. Det har jag mobilens stora skärm till.