Under Googles I/O-konferens har Samsung både visat upp och med omedelbar verkan lanserat ett nytt smart armbandsur ur Gear-serien. Det handlar om Galaxy Gear Live, som bygger vidare på tidigare Gear-klockor, men den här gången med operativsystemet Android Wear.

Samsung har satsat på smarta armbandsur som tillbehör till sina smartphones sedan förra året, och lanserade tidigare i år en ny uppsättning med uppdaterad mjukvara och mer slimmad hårdvara – bland annat i form av den träningsinriktade Galaxy Gear Fit. Sedan rörde Google om i grytan i våras genom att lansera Android Wear, en version av Android som skapats specifikt för kroppsburen teknik.

Då både LG och Motorola var tidiga med att tillkännage sina klockor med Android Wear riktades blickarna snabbt mot Samsung, och frågan var hur framtiden skulle se ut för Gear-serien. Nu har Samsung både utannonserat och lanserat sitt svar – Galaxy Gear Live.

Gear_Live_Black_4

Designmässigt har klockan mycket gemensamt med Gear 2-modellerna. Gear Live bygger kring en 1,65 tum stor AMOLED-skärm med 320 x 320 pixlar. Denna drivs av en processor på 1,2 gigahertz tillsammans med 512 megabyte internminne och 4 gigabyte lagring. Operativsystemet är som tidigare nämnt Android Wear, en nedskalad verson av Android som är byggt kring tjänsten Google Now. Klockan ansluts till en telefon via Bluetooth 4.0 LE och har ett IP67-certifierat, vattentätt chassi, inbyggd pulsmätare samt utbytbart armband.

Klockan ska vara på väg ut i Google Play Store för den amerikanska marknaden, då med en prislapp på 199 dollar. Det är oklart när klockan når den nordiska marknaden.

Via: Samsung press


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid