lg_g_watch_r_reveal

Efter att tidigare ha antytt att en ny rund klocka med Android Wear är på väg har nu LG visat bilder och specifikationer på sin nykomling i sin helhet. LG G Watch R får en väldigt klassisk klockdesign och bygger kring en 1,3 tum stor rund OLED-skärm.

I år har vi sett en tydligt trend där tillverkarna har börjat gå ifrån att försöka omarbeta traditionella klockor till smartklockor, för att istället ta fram smarta klockor som i allt större grad ser ut som klassiska armbandsur. Motorola fick oss att höja på ögonbrynen för några månader sedan med sin Moto 360 och dess runda skärm, och nu vill LG tackla med en egen rund design.

lg_g_watch_r_reveal_2

LG G Watch R har en design som påminner väldigt mycket om ett traditionellt armbandsur, till och med mer än Motorola Moto 360. Produkten bygger kring en 1,3-tum stor OLED-skärm med 320 x 320 pixlar, som till skillnad från Moto 360 har en helt rund skärmyta – det finns inget svart fält i botten av panelen.

lg_g_watch_r_reveal_4

Förutom skärmen och den uppdaterade yttre designen är det dock fortfarande nästan samma klocka som den vanliga G Watch. Innanför skalet sitter en Snapdragon-processor på 1,2 gigahertz tillsammans med 512 megabyte internminne samt 4 gigabyte flashlagring. Operativsystemet är Android Wear, som dels kan visa en digital urtavla och dels synkronisera med Google Now för att erbjuda smarta notiser och röststyrning.

Vi har fortfarande inga uppgifter om pris eller tillgänglighet, men vi bör få se betydligt mer av klockan på mässgolvet i Berlin nästa vecka.

Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments