Moderna spelskärmar rör sig mot högre upplösning och anammar i allt större utsträckning variabel uppdateringsfrekvens via Nvidia G-Sync, med konkurrens från AMD Freesync efter årsskiftet. På IFA 2014 kikar vi närmare på Acer XB280HK, som blir den första skärmen som kombinerar G-Sync med 4K-upplösning.

Högre upplösning och högre, variabel uppdateringsfrekvens är vad vi trånar efter i nya skärmar, men den högre bandbredden som krävs begränsar hur fort nya skärmar kan utvecklas på alla fronter. Inte minst variabel uppdateringsfrekvens har börjat få ordentligt fäste på marknaden, även om det fortfarande bara är Nvidia som erbjuder tekniken via G-Sync.

På plats på IFA i Berlin får vi kika närmare på Acers nya skärm XB280HK, som blir den första skärmen på markanden som kombinerar 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar med variabel uppdateringsfrekvens via G-sync. Skärmen kan komma att bli en vass konkurrent till exempelvis Asus ROG Swift, som har en lägre upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar men även en högre maximal uppdateringsfrekvens på 144 hertz, detta medan XB280HK som högst klarar 60 hertz.

Acer XB280HK kommer finnas i svenska butiker inom kort, med en prislapp på cirka 5 500 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
miorocks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
miorocks
Gäst
miorocks

Kan vi inte vara överens om att kalla skärmar med upplösning under 4k som UHD i fortsättningen tack!

Det är ju faktiskt felaktigt att kalla skärmar med en upplösning

miorocks
Gäst
miorocks

[quote name=”miorocks”]Kan vi inte vara överens om att kalla skärmar med upplösning under 4k som UHD i fortsättningen tack!

Det är ju faktiskt felaktigt att kalla skärmar med en upplösning[/quote]

Kan vi inte vara överens om att kalla skärmar med upplösning under 4k som UHD i fortsättningen tack!

Det är ju faktiskt felaktigt att kalla skärmar med en upplösning som är midre än 4k som 4k trots att det är relativt ”nära”

Lite av texten föll bort i förgående inlägg…