Sony har ställt in siktet mot mer kompakta surfplattor omkring 7 – 8 tum, och vapnet de håller i högsta hugg är Xperia Z3 Tablet Compact. Den nya surfplattan har gott om prestanda och ett vattentätt yttre, men ska enligt Sony trots det vara världens tunnaste och lättaste av sitt slag.

Mindre surfplattor omkring 8 tum håller på att tugga i sig allt större markandsdelar, och givetvis vill Sony ha en del av den kakan. Under årets IFA-mässa i Berlin har den japanska elektronikjätten därför visat upp sin nya minstingplatta Xperia Z3 Tablet Compact – världens tunnaste och lättaste surfplatta.

När vi väl håller i Z3 Tablet Compact på mässgolvet är det ett påstående vi definitivt kan svälja. Surfplattan känns exceptionellt tunn och lätt i handen, men trots det väldigt gedigen i och med dess metallram. Dessutom är chassit damm- och vattentätt för att kunna användas problemfritt i regnet, duschen eller på diskbänken. Allt som allt är surfplattan endast 6,4 millimeter tunn och väger 270 gram, allt byggt kring en 8-tums 1080p-panel.

tablet_compact

Trots den tunna designen har Sony lyckats klämma in riktigt trevlig hårdvara i sin surfplatta. Under huven hittar vi en Snapdragon 801 från Qualcomm, med fyra Krait 400-kärnor, grafikkretsen Adreno 330 och 3 gigabyte internminne. Det finns 16 gigabyte inbyggt flashminne som kan expanderas med upp till 128 gigabyte via microSD-kort. Det inbyggda batteriet på 4 500 milliamperetimmar ska enligt Sony räcka för uppåt 13 timmar aktivt användande.

Surfplattan kommer börja levereras senare i höst men kan redan nu förhandsbokas hos Sony för 3 599 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid