Polaris-arkitekturen ska enligt AMD själva erbjuda den mest revolutionerande prestandaökningen hittills i grafikkortstillverkarens historia och nu avslöjar företaget att man till arkitekturens ära satsar på nya utvecklingsnamn. Slut är det på öar och istället öppnar man famnen för universum med stjärnor och galaxer.

AMD har under flera års tid döpt sina grafikkretsar efter olika öar där man senaste lanserade sin Fiji GPU som efterträdare till Hawaii. När AMD nu laddar inför sin kanske viktigaste GPU-lansering någonsin med Polaris-arkitekturen har företaget valt att byta inriktning och istället satsa på vårt universium.

Istället för att använda öar som inspiration för sina utvecklingsnamn på Polaris grafikkretsar har AMD valt att använda sig av galaxer, stjärnor och stjärnsystem. Även om AMD själva inte bekräftat några utvecklingsnamn för deras kommande Polaris GPU:er Polaris 10 och Polaris 11 ska minst ett namn vara spikat enligt Wccftech. Det är flaggskeppet i Polaris-familjen som tidigare gått under namnet Greenland som nu sägs ha döpts om till ”Vega10”.

file page7

Namnet kommer från stjärnbilden Lyran där Vega är den starkast lysande stjärnan och faktiskt den näst starkaste stjärnan på norra stjärnhimmeln vilket också visar dess vikt i AMD:s GPU-program. Med största sannolikhet kommer Vega10 vara en mycket kraftfull GPU och sticka ut från mängden i AMD:s produktfamilj.

Radeon är fortfarande Radeon

Även om AMD byter inriktning på sina utvecklingsnamn kommer man bibehålla sitt varumärke ”Radeon”. Det bekräftar grafikchefen Raja Koduri i en intervju med Venturebeat. Exakt hur man kompletterar Radeon-märkningen är inget AMD kommunicerat ännu men med tanke på att man vill poängtera det stora generationsskiftet med sin nya Polaris-arkitektur internt är det inte omöjligt att man även väljer en tydligare förändring i sina produktnamn för konsumenter.file page15

AMD planerar att lansera sina första Polaris-grafikkretsar innan skolstarten 2016.

Källa: Venturebeat, Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Lagl0rdenMorkulMichael Z Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Michael Z
Gäst
Michael Z

Sommaren 2016 och kabeltillverkarna och nya standard ligger o sover fortfarande. Te.x DP 1.3
Vi kan ta fram nya generation GPUn men vi kan fan inte ta fram några fucking sladdar som kommer stödja dessa.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Michael Z”]Sommaren 2016 och kabeltillverkarna och nya standard ligger o sover fortfarande. Te.x DP 1.3
Vi kan ta fram nya generation GPUn men vi kan fan inte ta fram några fucking sladdar som kommer stödja dessa.[/quote]

Nu har jag inte så bra koll på just DP men det finns ju redan nu grafikkort ute som stödjer HDMI 2.0 som klarar 3840×2160 i 60Hz. Så nog finns det sladdar som stödjer det i alla fall och 4k upplösningar kommer det nog dröja ytterliga en generation innan du får speciellt mycket över 60 fps i spel.

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Åh, AMD har ju aldrig gjort misstaget förut att ”hypa” sin produkt för mycket och sen när den väl släpps så blir folk (även Fanbois som väntat sig allt inklusive medföljande sportbil) lite eller mycket besvikna :-* speciellt när de är ett eller två kvartal försenade.

Tur de aldrig gjort det, med någon produkt.