Att tillverkare pressar gränserna med passiv kylning händer varje generation, men att det görs med kraftfullaste grafikkort med en kärna hör till ovanligheten. Colorful tycks ha lyckats kyla ett GTX 680 passivt och att kalla det stort är en underdrift.

Passivt kylda grafikkort har alltid varit efterfråga på marknaden, men det är sällan vi ser en skapelse som Colorful iGame GTX 680. Den passiva kylaren tar upp två PCI-platser i datorn och är i sig förhållandevis stor, men det finns plats att expandera. Specifikationer på själva grafikkortet framgår inte, men vi gissar på att GTX 680 körs i dess standardhastigheter på 1 006 MHz och 6 008 MHz på 2 GB GDDR5-minne.

Colorful-680-2När en inte räcker till…

För de som bor i varmare miljöer eller vill överklocka ett passivt kylt grafikkort hur galet det än låter, så går det montera ytterligare en kylare som sitter bakom själva grafikkortet. Detta genom att skruva fast sex värmeledningsrör som kopplar dem samma. Hur effektiv denna lösning egentligen är låter vi vara osagt, men det ser ut som att den borde ta upp minst fem PCI-platser med den andra kylaren monterad.

Colorful-680-6 Colorful-680-5

Totalt görs hela kylningsanordningen upp av 20 värmeledningsrör och inget mindre än 280 kylflänsar i aluminium. Grafikkortet sägs använda en avancerade VRM-design som drar ström från dubbla 8-pins PCI Express. Grafikkortet utrustas med tre videoanslutningar i form av en Dual-Link DVI, HDMI och DisplayPort.

Colorful håller på att utvärdera säljbarheten i deras nya design, vilket innebär att den eventuellt aldrig kommer hitta ut på marknaden. Vi utgår ifrån att Colorful iGame GTX 680 inte kommer hitta till den svenska marknaden, även om den utan tvivel hade varit intressant att sätta tänderna i.

Källa: Expreview


Relaterad nyhet:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TurbotutteHoggaforfanxemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Nu tror jag inte denna produkt kommer att komma ut på marknaden vilket är lite synd för som vi sett med t.ex. Bitfenix Prodigy så förefaller det ligga en trend i tiden att flytta kylningen till allt större chassifläktar (230mm+) och i kombination med denna typ av produkter skulle man förmodligen helt kunna skippa fläktar på enskilda komponenter. Det skulle förvåna mig om inte framtidens tysta datorer antingen är helt fläktlösa eller endast innehåller riktigt stora chassifläktar (200mm+). Det vi saknar är en chassi-tillverkare som hakar på trenden och bygger chassin avsedda för endast passivt kylda komponenter i kombination med… Läs hela »

Gabriel Ståhl
Medlem
Gabriel Ståhl

Så vacker. Detta gränsar till porr för en tystnadsfanatiker som mig.

Inget jag har råd med men kanske kan de göra en serie med av passiva kort, allt från de billigaste till detta mästerverk

Turbotutte
Gäst

[quote name=”Hoggaforfan”]Så vacker. Detta gränsar till porr för en tystnadsfanatiker som mig.

Inget jag har råd med men kanske kan de göra en serie med av passiva kort, allt från de billigaste till detta mästerverk[/quote]

Den serien bör i.s.f. kallas ”Silence Turbo Force Unit” och göras av något ärkekinesiskt företag, så man ’måste’ förlåta deras Engrish. Jag är ärligt talat en potentiell köpare av det där kortet. Jag hatar att höra fläktar när jag skall sova. Jag hatar att stänga av datorn. Jag kan inte stoppa dattran i ett annat rum. Dilemmat är totalt.