Colorful är en aktör som inte hållit sig i rampljuset på den nordiska markanden, men företagets nya entusiastkort visar att de verkligen inte är rädda för att ta plats. Nya Igame Geforce GTX 980 KUDAN blir ett överklockarkort av rang med riktigt påkostad strömförsörjning och uppseendeväckande hybridkylare.

980_kudan_power

Det finns gott om överklockningspotential i Nvidias toppkretsar i GTX 900-serien, och Colorful vill krama ut varenda droppe med sitt nya överklockarkort. Igame Geforce GTX 980 KUDAN har en svartröd hybridkylare med något utstickande design, och likt Asus entusiastkort i Poseidon-familjen kan kortet kylas antingen med den integrerade luftkylningen eller genom att kopplas in i en vätskeloop. Kylaren bidrar till att kortet tar upp hela tre expansionsplatser.

kudan_ports

Colorful har även satsat på en riktigt brutal strömförsörjning. På baksidan av det silverpläterade kretskortet sitter nämligen ett dedikerat strömförsörjningskort med 12+2 faser och totalt 61 tantaniumkondensatorer. Kortet hämtar ström från dubbla 8-pinskontakter, vilket innebär att GTX 980 Kudan bör ha strömförsörjning så det räcker och blir över även under riktigt aggressiva överklockningssessioner.

Redan från fabrik levereras kortet med en fabriksöverklockning till 1 279 megahertz i basfrekvens och 1 380 megahertz i boostfrekvens. Minnet ligger i sin tur kvar på referensfrekvensen 7 000 megahertz. Det finns dessutom dubbla BIOS som du kan växla mellan med en fysisk knapp vid kortets utgångar.

Den stora nackdelen är såklart att det är oklart vad kortet kommer kosta eller om det det ens kommer lanseras i Sverige.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments