Stockholm Stad har nu blivit först i Sverige med att anamma den öppna plattformen Intel Teach Advanced Online i sitt skolsystem. Plattformen som används internationellt ska vara utvecklad för att effektivisera det pedagogiska arbetat och ge studenter bättre förutsättningar.

Den öppna plattformen kommer helt utan licensavgifter och används redan i flera EU-länder som England, Tyskland och Frankrike där grundtanken är att göra det lättare för pedagoger att dela med sig och arbeta effektivare tillsammans.

Intel TAO är utvecklad för att effektivisera lärandet genom att tillämpa informations- och kommunikationsteknik. Det går att skapa nya läromedel och lärprocesser, att dela med sig av det man skapat och att arbeta tillsammans för att utveckla redan existerande samt framtida digitala resurser.

Enligt en internationell analys av mer än 500 forskningsrapporter ska det visats att studenter som fått stöd av informationsteknik i undervisningen lär sig både mer och på kortare tid. Vissa rapporter visade en ökning av kunskaperna med mer än 35%.

tao

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments