På vägen till CES i Las Vegas fick vi nys om att LG skulle visa en ny ultrabred skrivbordsskärm med stöd för AMD:s öppna synkroniseringsteknik Freesync, och väl på plats i LG:s monter är det dags att lära känna den nya skärmen öga mot öga.

Nya skärmar med AMD:s synkroniseringsteknik Freesync är på väg ut på marknaden för att tampas med Nvidias motsvarighet G-Sync som vid det här laget haft över ett års försprång, och en av de tillverkare som är på tåget är LG. Chefredaktör Karmehed kikar närmare på nya 34UM67.

Skärmen i fråga är 34 tum stor med ultrawide-formatet 21:9, med stöd för AMD Freesync via Displayport 1.2a. Panelen är platt snarare än välvd och ska vi peka ut någonting vi gärna hade sett i den här storleksklassen är det just en böjd panel och en lite högre upplösning – 34UM67 använder den lite äldre 21:9-upplösningen 2 560 x 1 080 pixlar, lägre än de nyare modellerna i samma storleksklass som ligger på 3 440 x 1 440 pixlar.

Dock blir också prislappen mildare än hos de mer högupplösta kusinerna – den nya skärmen förväntas kosta runt 5 000 kronor när den väl når butiker senare i vår.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Marquzz
Marquzz
9 Årtal sedan

Jag hoppas att Freesync blir populärt så att licenskostnaden för Gsync sjunker radikalt, eller tas bort helt, så det blir lite billigare Gsync-skärmar.

MASSSWEDE
MASSSWEDE
9 Årtal sedan

Ja, hoppas också G-sync kommer ner i pris så det båda blir billigare. Personligen vad jag har nu så är AMD freesync mest inressant. Men om G-sync håller ett väldigt högt pris blir kanske AMD freesync inte jättebilligt heller eller någon som vet prisskillnaden idag ?