Motorola har flera häftiga nyheter på årets CES-mässa och förutom en av de första Android 3.0-baserade surfplattorna har man bland annat presenterat sin nya smartphone Motorola Atrix 4G som verkligen visar hur långt ARM-plattformen kommit. Motorola säljer en dedikerad laptop-docka som helt enkelt förvandlar Atrix till en bärbar dator med 11,6-tums skärm och tangentbord.

Motorola Atrix 4G är i första hand en smartphone, en till synes mycket kraftfull och kompetent sådan. Motorola har byggt telefonen kring en stor 4-tums kapacitiv pekskärm som till vår stora glädje stoltserar med en upplösning på 960 x 540 pixlar, så kallad QHD (en kvarts HD-upplösning). Skärmens upplösning kan jämföras med vanliga prestandatelefoner som oftast använder sig av 800×480 eller 854×480 pixlar. Vissa undantag finns dock, där Apple med sin Retina-skärm och 960 x 640 pixlar är värst på marknaden.

atrix

För att driva den stora och högupplösta skärmen har Motorola försett Atrix med en kraftfull tvåkärnig Tegra 2 SoC som med 1 GB internminne och upp till 48GB expanderbart minne drivs av ett mäktigt 1 930 mAh batteri, något som bådar gott för telefonens batteritid. Andra intressanta funktioner är en VGA-kamera i fronten samt 5-megapixel kamerasensor och fingeravtrycksläsare på baksidan av telefonen. Operativsystemet är som väntat Google Android och till en början får man nöja sig med version 2.2, FroYo.

Motorola Atrix 4G specifikationer

  • 1 GHz Tegra 2 SoC med dubbla kärnor
  • 1 GB RAM
  • Android 2.2
  • Upp till 48 GB lagringsutrymme
  • 4-tum stor skärm med 960×540 pixlars upplösning (QHD, 24-bit färger)
  • 5 MP kamera med dubbel LED-blixt på baksidan
  • Fingeravtrycksläsare på baksidan
  • VGA-upplöst kamera i fronten
  • 1080p HDMI utgång
  • 11mm tjock
  • 1930 mAh batteri

Motorola laptop docka för Atrix till en bärbar dator

Vad som i sig gör en mycket intressant smartphone riktigt spännande är Atrix tillbehör. Motorola har utvecklat vad man kallar en laptop dock. Helt enkelt ett skal av en bärbar dator som med 11,6-tums skärm och fullstort tangentbord. Den livlösa laptopdockan vaknar till när man placerar sin Atrix-telefon i dockan baktill och helt enkelt låter telefonens kraftfulla plattform utnyttja den större skärmen och tangentbordet. Tillverkad i aluminium och plast ska datordockan vara endast 13mm tjock, vilket givetvis kommer av det faktum att alla prestandakomponenter sitter i telefonen.

The Motorola Laptop Dock has an incredibly thin design with an 11.6-inch screen, full keyboard, stereo speakers, 36Wh three-cell battery that delivers up to eight hours of battery life and weighs just 2.4 pounds. Users simply dock their Motorola ATRIX 4G into the back of the Laptop Dock to turn it into an active, connected machine to experience true mobility at work, home and playing on-the-go in a form factor that’s lighter and smaller than most laptops on the market.

Allt ska enligt Motorola ske per automatik med deras Webtop applikation som gör gränssnittet med PC-liknande och utnyttjar den större skärmen på ett effektivare sätt. Något som även går att göra med tillverkarens HD multimedia docka som genom en HDMI-utgång och USB-portar förvandlar Atrix till något mer av en stationär dator med stöd för musnavigering och fullskärm.

motoatrix4g-handson7
Motorola Atrix i sin laptop docka – Bildkälla: Electronista

Motorola visar med eftertryck vad som är möjligt med dagens smartphone-lösningar och vi ser onekligen fram emot att se mer av deras nya Atrix 4G smartphone och dess onekligen lika smarta tillbehör.

Vi kan också rekommendera den videogenomgång av telefonen man publicerat på Engadget.com där vi ser hur Atrix kopplas upp mot sina respektive dockningsstationer.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PoontusAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Nu börjar det hända saker. Synd att Motorola knappt existerar på den svenska marknaden. Undrar om de som har förbeställt LG Optimus 2X avbeställer i väntan på denna? =)

//Jimmy

Poontus
Medlem
Poontus

Åhh, va sugen jag blir, när kommer denna finnas att köpa?
Det vore riktigt skönt att byta upp sig från Desierns 3.7 tum till en med högre upplösning.
Lite synd bara att den släpps med 2.2 jag har dålig koll på hur Motorola är med uppdateringarna. Sitter på Android 2.3.1 just nu.

Edit: hittade att den skulle vara tillgänglig ”Q1”
Om man ska importera fungerar dom från USA i Sverige eller varifrån ska man köpa?

Edit2: ” Motorola ATRIX 4G will be available exclusively in the U.S. for AT&T customers.” 🙁

Edit3: Kommer till Orange UK i Q2, samt finns redan nu att förboka på Expansys