Virtuell verklighet förväntas ta stor plats under 2015 och allt fler aktörer blickar hungrigt mot den potentiellt enorma marknad som håller på att växa fram. Nu verkar även Apple vilja ge sig in i leken och söker ingenjörer och utvecklare för framtida VR-produkter.

Oculus Rift med Facebook i ryggen närmar sig en konsumentlansering med stormsteg samtidigt som flera konkurrenter arbetar på sina egna lösningar. Nästa ser ut att bli ett riktigt intressant år för just skärmteknik och multimedia, med 4K som får genomslag på bred front och virtuell verklighet som erbjuder ökad inlevelse för spel, film och annat material.

Ökad satsning på gaming och VR

Apple söker nu anställda inom just virtuell verklighet, med målet att ta fram mjukvara och hårdvara. Det antyder att företaget planerar att någon gång i framtiden lansera en egen VR-satsning, troligen med ett eget headset och egen mjukvara. Företaget söker även anställda med erfarenhet inom specifikt Oculus Rift och Leap Motion, vilket antyder att Apple även vill arbeta fram ett tredjepartsstöd.

Andra jobbannonser letar dessutom efter expertis inom spelutveckling och spelmotorer, även här inom just virtuell verklighet. Apple kan med andra ord sikta på att ta fram en egen spelplattform för Oculus Rift eller ett eget VR-headset. Just spel och gaming har blivit ett särskilt intressant för Apple, inte minst i och med lanseringen av företagets eget grafik-API Metal för både OS X och Ios.

Det är såklart lite väl tidigt att spekulera i exakt hur Apples VR-satsning kommer se ur eller när vi kan få se resultatet från nyanställningarna, men det här ger åtminstone en riktlinje om var Apple och VR-industrin är på väg.

Källa: Apple via 9to5mac


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid