Då var det dags. Efter en lång väntan börjar nu lanseringen av Apple Watch närma sig i Sverige. Apples första smartklocka är på väg till butiker när företaget nu utlovar lansering i mitten av juli. Priset blir som väntat långt över konkurrenterna så frågan är nu: kan Apples klocka konkurrera med ett lägstapris på 4 000 kronor?

Den 17 juli blir datumet att skriva ner i kalendern. Då lanseras Apple Watch i Sverige och ett av världens största företag försöker ta sig in i en ny marknad på vår hemmaplan. Som väntat blir det många modeller att välja mellan och priset är högt.

Dyrare än konkurrenterna

Den billigaste versionen av Apple Watch kommer att säljas för knappt 4 000 kronor. Detta är ett betydligt högre pris än exempelvis många Android Wear-drivna klockor som säljs för hälften så mycket. Kunder av Apple Watch får dock lite valuta för pengarna. Även den billigaste modellen av klockan är tillverkad av metall och har en OLED-skärm som har högre upplösning än många konkurrenter. Apple Watch sägs också ha en pulsmätare som är lättare att använda än många konkurrenet. Klockan har dock kritiserats för att ha mjukvara som är svår att förstå och förvånansvärt långsam, eftersom appar inte kan lagras och köras direkt från klockans inbyggda processor.

Apple_watch_Sverige_717

Från 4 000 till 180 000 kronor

Skulle du som konsument komma fram till att 4 000 kronor är ett helt rimligt pris för en smartklocka kan Apple erbjuda klockor som är ännu dyrare. Den större versionen av Apple Watch Sport kostar 500 kronor mer än den mindre och i den vanliga Apple Watch-familjen finns klockor som kostar mellan 6 500 kronor och 12 500 kronor. Om inte det skulle vara dyrt nog planerar Apple att erbjuda guldvarianter av klockan kallade Apple Watch Edition som säljs med så kallade ”Sportband” som kostar 110 000 kronor och andra varianter med exempelvis ett rött ”Modernt” läderspänne som är delvis byggt av guld och kostar 180 000 kronor, 70 000 kronor mer än modellen med sportband. Det finns inga funktionella skillnader mellan de billiga och dyra varianterna av Apple Watch. De största skillnaderna är estetiska eller direkt kopplade till materialval. Detta betyder att en 4 000 kronor dyr Apple Watch Sport med blått sportband har samma skärm, processor och pulsmätare som de dyrare modellerna.

Apples nya klockor kommer som sagt nå Apple-butiker och de första kunderna den 17 juli. Likt i alla andra länder kommer troligen Apple Watch Edition vara svår att få tag på medan de billigare modellerna bör vara relativt lättillgängliga.

Källa: Apple

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TobberianPatricSJohnFisk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JohnFisk
Gäst
JohnFisk

Har den något batteri som håller mer än 24 timmar?

PatricS
Gäst
PatricS

[quote name=”JohnFisk”]Har den något batteri som håller mer än 24 timmar?[/quote]

Spelar ingen roll, de är ju snygga 😡

Tobberian
Medlem
Tobberian

Har/är ej:
Låg vikt, behändig, billig, (snygg), underhållsfri.

100K+ vr. Har:
Kortlivad (medioker?) statusfaktor.