AMD har alltid haft det tungt i de klassiska SuperPi-prestandatesterna men nu har man på pctuning.cz åtminstone putsat AMD-rekorden i SuperPi 1M samt 32M, detta med en friskt överklockad Phenom II X4 965 BE CPU samt ASUS färska moderkort Crosshair IV Extreme.

Den tjeckiska överklockaren OBR som även publicerat en recension av ASUS moderkort nådde en klockfrekvens på hela 6,9 GHz under SuperPi 1M vilket gav ett resultat på 9,392 sekunder, samtidigt som han med en klockfrekvens på 6,78 GHz avslutade en SuperPi 32M runda på nära nog under 10 minuter, för att vara exakt 10 minuter och 11,775 sekunder.

superpi

Som väntat var processorn kyld med flytande kväve och busshastigheten låg på 256 Mhz medan spänningen pressades till hela 1,95V för att hålla processorn stabil tillräckligt länge för att slutföra testerna.

Det är en bra bit från världsrekorden med Intel-processorer, men trots allt en riktigt imponerande bedrift av OBR.

Uppdatering: SuperPi 1M-rekordet har nu plockats ner från Hwbot.org. Vad som ligger bakom är inte klart, men SuperPi 32M är fortfarande gällande.

ln2_1

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mean MachineBirks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

Får vi hoppas X6 klockar lika bra så de kan försöka knipa tillbaka lite från Intel

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

X6:orna klockar inte lika bra för det mesta. Själv är jag rätt sugen på ett Crosshair IV Extreme, det verkar najs. Formula är inte dåligt på något vis iofs, men ändå. 🙂