Omkring 50 000 Minecraft-spelare har drabbats av virus som spridits via spelets officiella hemsida i form av skins för spelares avatarer.

Ett virus som omformaterar hårddiskar, raderar uppbackad data och systemfiler har spridits genom den officiella hemsidan för spelet Minecraft. Viruset gömdes inuti så kallade ”skins” användare kunde ladda ner för att ändra utseendet på sina avatarer i spelet.

Säkerhetsproblemet rapporterades av Avast Threat Labs när teamet upptäckte användarskapade skins infekterade av viruset.

Avast har bekräftat att man jobbar tillsammans med Mojang, studion bakom Minecraft, för att hitta ett sätt att särskilja infekterade kosmetiska föremål från harmlösa skins på hemsidan.

Minecraft
Tre av de virus-infekterade ”skins” som Avast har funnit.

Avast rekommenderar att spelare som laddat ner de skins som visas i den ovanstående bilden, eller skins som liknar dessa, gör en virusskanning på sina datorer.

Spelare kan även ha fått konstiga meddelanden till sitt Minecraft-konto. Dessa meddelanden kan även vara ett tecken på att man drabbats av viruset. Några exempel på dessa meddelanden som Avast upptäckt är:

  • “You Are Nailed, Buy A New Computer This Is A Piece Of Sh*t”
  • “You have maxed your internet usage for a lifetime”
  • “Your a** got glued”
Värmekarta som visar vart virusets aktivitet.

Microsoft har plockat bort de infekterade föremålen från hemsidan. Tills att utvecklarna får fram ett fungerande system för att hålla det nedladdningsbara innehållet ”rent” så finns det dock alltid en risk att fler infekterade föremål finns tillgängliga på hemsidan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid